Matematik
differentialligning....
21. april 2008 af
Cille-muus (Slettet)
Hej. Har set at der allerede er en som har oprettet ligningen oplæg med den samme opgave, men personen fik vidst ikke særlig meget hjælp, så håber at der er nogen som kan hjælpe mig med opgaven? Synes den er lidt svær.
Der er givet følgende differentialligning
y'-2y=4x^2-4x.
Nogle af løsningerne til denne differentialligning har et eller flere ekstremumspunkter på deres graf.
a) Bestem en ligning for den kurve, som disse ekstremumspunkter vil tilhøre.
- Jeg kunne ikke finde ud af a)
b) Bestem den løsning til differentialligningen, hvis graf tangerer x-aksen i et punkt med positiv førstekoordinat.
- Ved ikke om det her er rigtig.
a(x)=-2 --> A(x)=-2x
b(x)=4x^2-4x
y(x)=e^(2x)*integral(4x^2-4x)dx+ce^(2x)
= (4x^3/3 - 2x^2+c)*e^(2x)
Der er givet følgende differentialligning
y'-2y=4x^2-4x.
Nogle af løsningerne til denne differentialligning har et eller flere ekstremumspunkter på deres graf.
a) Bestem en ligning for den kurve, som disse ekstremumspunkter vil tilhøre.
- Jeg kunne ikke finde ud af a)
b) Bestem den løsning til differentialligningen, hvis graf tangerer x-aksen i et punkt med positiv førstekoordinat.
- Ved ikke om det her er rigtig.
a(x)=-2 --> A(x)=-2x
b(x)=4x^2-4x
y(x)=e^(2x)*integral(4x^2-4x)dx+ce^(2x)
= (4x^3/3 - 2x^2+c)*e^(2x)
Skriv et svar til: differentialligning....
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
