Matematik
trekanter
21. april 2008 af
line skovgaard (Slettet)
I trekant ABC er vinkel A = 72grader , b = 4,1 og c = 3,8 .
a) Tegn en model af trekanten, og beregn længden af siden a.
b) Beregn længden af højden på siden b.
Jeg har lavet modellen, ved bare ikke hvordan man udregner det, nogen der kan hjælpe?
a) Tegn en model af trekanten, og beregn længden af siden a.
b) Beregn længden af højden på siden b.
Jeg har lavet modellen, ved bare ikke hvordan man udregner det, nogen der kan hjælpe?
Svar #1
21. april 2008 af Sherwood (Slettet)
a) Cosinusrelation (a^2=b^2+c^2....cos(A))
b) sin(A)=hb/c
b) sin(A)=hb/c
Svar #2
21. april 2008 af tuba88 (Slettet)
Højden på siden b er den vinkelrette højde fra vinkel B til siden b.
Du kan derfor sige
sin(A) = hb/c <=> hb=sin(72)/3,8
hb = højden på siden b
Du kan derfor sige
sin(A) = hb/c <=> hb=sin(72)/3,8
hb = højden på siden b
Skriv et svar til: trekanter
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
