Matematik
differentialligning
22. april 2008 af
Janeerendarling (Slettet)
bestemt til differentialligningen dy/dx-3y=e^x den løsning, hvis graf i punktet P(1,f(1)) er parrallel med med ligningen y=x-5
så har jeg fået at vide at jeg skal bruge
"Panserformlen": dy/dx + f(x)*y = y(x)
men den synes jeg ikke at jeg kan bruge i denne opgave? nogen der kan vise hvordan?
så har jeg fået at vide at jeg skal bruge
"Panserformlen": dy/dx + f(x)*y = y(x)
men den synes jeg ikke at jeg kan bruge i denne opgave? nogen der kan vise hvordan?
Svar #1
22. april 2008 af peter lind
Løs differentialligningen dy/dx-3y=0 ved separation af variable. Denæst gæt en løsning af formen a*e^x. Summen af disse 2 løsninger giver samtlige løsninger til differentialligningen.
Svar #2
22. april 2008 af Janeerendarling (Slettet)
okay.. giver ikke så meget mening.. kunne du evt vise hvordan du gør?
Skriv et svar til: differentialligning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
