Matematik

Simpel beregning, men hvordan?

23. april 2008 af ilduce1 (Slettet)
Hvis man har 100 ml vand vejer det 100 gram. Hvis man har 100 ml ethanol vejer det 79 gram. Hvordan regner man så ud hvor mange % ethanol der er i, når væsken med vand og ethanol vejer 90 gram?

Brugbart svar (0)

Svar #1
23. april 2008 af DeutscherDäne (Slettet)

(100 - x)*0,79 + x = 90

find x.

spørg hvis du ikke forstår

Brugbart svar (0)

Svar #2
23. april 2008 af dnadan (Slettet)

0,79x+(100-x)=90 0<x<100

hvor x betegner volumen af etthanol, i #1 betegner x volumen af vand.

Herefter er det procentregning.

Brugbart svar (0)

Svar #3
23. april 2008 af mathon

ved ombytning af 1 mL vand med 1 mL ethanol nedbringes massen med (1-0,79)g = 0,21 g

nedbringningsbehov = 10 g
antal nødvendige ombytninger = (10 g)/(0,21 g/ombytning) = 47,619
(1000/21) ombytninger, hvorved haves
47,619 mL ethanol
og
(100-47,6190476)mL vand = 52,381 mL vand

Svar #4
23. april 2008 af ilduce1 (Slettet)

Fedt! Hvordan fandt du frem til det? Det man regner ud er faktisk hvor mange procent vand der er i istedet for ethanol, ikke?

Svar #5
23. april 2008 af ilduce1 (Slettet)

#3, What?!

Tak #2 :)

Svar #6
23. april 2008 af ilduce1 (Slettet)

#2 Hvordan fandt du frem til det?

Skriv et svar til: Simpel beregning, men hvordan?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.