Matematik

Ligning med brøker

24. april 2008 af Skole-freak (Slettet)
Hej.

Hvad ville du gange med her :

Løs ligningen: 3/5x + 2/5 = -2/3x - 1

Skal man gange så nævneren bliver 15?

Brugbart svar (0)

Svar #1
24. april 2008 af mathon

3/(5x) + 2/5 = -2/(3x) - 1 og x forskellig fra 0

gang med 15x

(3/(5x))*(15x) + (2/5)*(15x) = (-2/(3x))*(15x) - 1*(15x)

9 + 6x = -10 - 15x ......

Svar #2
24. april 2008 af Skole-freak (Slettet)

Hvordan ved man at man skal gange med 15?

Brugbart svar (0)

Svar #3
24. april 2008 af mathon

mindste fælles multipla af 5x, 5 og 3x er 15x

Svar #4
24. april 2008 af Skole-freak (Slettet)

Okay , og man skal sætte x på?

Svar #5
24. april 2008 af Skole-freak (Slettet)

Hvorfor forsvinder x ved 9?

Brugbart svar (0)

Svar #6
24. april 2008 af mathon

(3/(5x))*(15x) = 3*[(15x)/(5x)] = 3*3 = 9

Skriv et svar til: Ligning med brøker

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.