Kemi
reaktionsskemaer
26. april 2008 af
Pernille_J_88 (Slettet)
Hej håber en kan hjælpe mig lidt, sidder lidt fast..
Opskriv afstemte reaktionsskemer for de raktioner der forløber, når en prøve med svovldioxid tilsættes en kendt mængde kaliumiodat samt syre og kalium-iodid i overskud og tilbage titreres med natriumthiosulfat.
Jeg tror jeg har fundet den ene:
KIO3 + 5KI + 3H2SO4 --> 2K2SO4 + 3H2O + 3I2
6NaS2O3 + 3I2 --> Na2S4O6 + 3NaI
Molforhold: 1:6
men skal jo også finde molforholdet mellem SO2 og KIO3 og ved det skal være 3:1 men kan ikke finde ud af det..
Mange tak på forhånd.
Opskriv afstemte reaktionsskemer for de raktioner der forløber, når en prøve med svovldioxid tilsættes en kendt mængde kaliumiodat samt syre og kalium-iodid i overskud og tilbage titreres med natriumthiosulfat.
Jeg tror jeg har fundet den ene:
KIO3 + 5KI + 3H2SO4 --> 2K2SO4 + 3H2O + 3I2
6NaS2O3 + 3I2 --> Na2S4O6 + 3NaI
Molforhold: 1:6
men skal jo også finde molforholdet mellem SO2 og KIO3 og ved det skal være 3:1 men kan ikke finde ud af det..
Mange tak på forhånd.
Svar #1
26. april 2008 af mathon
Du har slet ikke fået SO2 med i "procesbetragtning"!!!:-)
5SO2 + 2KIO3 + 4H2O --> I2 + K2SO4 + 4H2SO4
5 mol SO2 ækvivalerer 1 mol I2 og 2 mol KIO3
og
I2 + 2K2S2O3 --> 2KI + K2S4O6
1 mol I2 ækvivalerer 1 mol K2S4O6
5 mol SO2 ækvivalerer 1 mol I2 der ækvivalerer 1 mol K2S4O6
5 mol SO2 ækvivalerer 1 mol K2S4O6
dvs. i mængdeforholdet
1 mol SO2 : 0,2 mol K2S4O6
5 mol SO2 ækvivalerer 2 mol KIO3
dvs. i mængdeforholdet
1 mol SO2 : 0,4 mol KIO3
5SO2 + 2KIO3 + 4H2O --> I2 + K2SO4 + 4H2SO4
5 mol SO2 ækvivalerer 1 mol I2 og 2 mol KIO3
og
I2 + 2K2S2O3 --> 2KI + K2S4O6
1 mol I2 ækvivalerer 1 mol K2S4O6
5 mol SO2 ækvivalerer 1 mol I2 der ækvivalerer 1 mol K2S4O6
5 mol SO2 ækvivalerer 1 mol K2S4O6
dvs. i mængdeforholdet
1 mol SO2 : 0,2 mol K2S4O6
5 mol SO2 ækvivalerer 2 mol KIO3
dvs. i mængdeforholdet
1 mol SO2 : 0,4 mol KIO3
Svar #2
26. april 2008 af Pernille_J_88 (Slettet)
Jamen det forstår jeg ikke, for hvor er syren henne??
Og jeg ved at molforholdet skal være føgende:
KIO3:NaS2O3 = 1:6
og
SO2:KIO3 = 1:3
og det er da ikke det du får?
Og jeg ved at molforholdet skal være føgende:
KIO3:NaS2O3 = 1:6
og
SO2:KIO3 = 1:3
og det er da ikke det du får?
Skriv et svar til: reaktionsskemaer
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
