Matematik

Lokal ekstrema

27. april 2008 af hauballe (Slettet)
Hey

Jeg skal bestemme de lokale ekstemaer ved hjælp af f'(x):

f(x)=2*sin(x)-x x tilhører [-pi ; pi]


Hvordan gør jeg det ?

Jeg ved det skal give -0.685 og 0.685

Hilsen skallen

Brugbart svar (0)

Svar #1
27. april 2008 af dnadan (Slettet)

f'(x)=0

Svar #2
27. april 2008 af hauballe (Slettet)

Jeg laver det på TI-interactive... Men når jeg skriver det som du selv gør, så får jeg et resultat, hvor @ indgår.. og jeg har husket at regne i radianer osv.

Brugbart svar (0)

Svar #3
27. april 2008 af dnadan (Slettet)

@1 er bare en konstant. Dét er fordi, trigonometriske funktioner gentager sig selv. Heraf husk, at Dm(f)=[-pi;pi]

Svar #4
27. april 2008 af hauballe (Slettet)

Nu ved jeg ikke om du selv har arbejdet med det program: Men kan jeg skrive det udtryk ind i mit udtryk?

Brugbart svar (0)

Svar #5
27. april 2008 af dnadan (Slettet)

Det kan man vidst... Men jeg har aldrig rigtigt sat mig ind i hvordan det lige gøres... Kan lige prøve at undersøge det:)

Svar #6
27. april 2008 af hauballe (Slettet)

Tusind tak, for jeg har nu et par opgaver, hvor de bliver ved at gentage sig selv.

Brugbart svar (0)

Svar #7
27. april 2008 af dnadan (Slettet)

#6 Du skriver følgende efter dit solve(....,x)|-pi=<x and x=<pi

Så burde den gerne være der... Eller ta' et kig på min tidligere matematiklærers formelsamling(se side 2)
http://peecee.dk/upload/view/111292

Svar #8
27. april 2008 af hauballe (Slettet)

Ja det virker ! Men jeg får stadig det forkerte ? Jeg får 1,04 og -1,04


Jeg skulle gerne få -0.685 og 0.685

Brugbart svar (0)

Svar #9
27. april 2008 af dnadan (Slettet)

Det giver pi/3 og -pi/3

Som er det korrekte svar.

Svar #10
27. april 2008 af hauballe (Slettet)

Men hvorfor varier det så meget fra min facit liste ?

Brugbart svar (0)

Svar #11
27. april 2008 af dnadan (Slettet)

Fordi facitlisten har en fejl. Det hænder, at den engang imellem har en fejl.

Skriv et svar til: Lokal ekstrema

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.