Spansk
hvordan siger man...
27. april 2008 af
DetNini (Slettet)
Han fortæller hende hvad, der er sket?
la cuenta qué ha sucedido? måske..
la cuenta qué ha sucedido? måske..
Svar #1
27. april 2008 af Snövs (Slettet)
det kommer an på om det er en historie han fortæller hende: contar
eller om det er udfra en samtale: hablar
under alle omstændigheder skal du have kønnet rigtigt:
la = femininum
el = maskulinum
Det er dog ikke nødvændigt at bruge præpositionerne medmindre du skal betone at det er HAM der fortæller noget. Subjektet er i verbet, du kan altså de om det er 1.;2.;3. person singularis eller pluralis, blot ved at kigge på verbet.
så skal du analysere teksten:
han = subjekt
fortæller = verbum
hende = indirekte objekt
hvad der er sket = objekt
eller om det er udfra en samtale: hablar
under alle omstændigheder skal du have kønnet rigtigt:
la = femininum
el = maskulinum
Det er dog ikke nødvændigt at bruge præpositionerne medmindre du skal betone at det er HAM der fortæller noget. Subjektet er i verbet, du kan altså de om det er 1.;2.;3. person singularis eller pluralis, blot ved at kigge på verbet.
så skal du analysere teksten:
han = subjekt
fortæller = verbum
hende = indirekte objekt
hvad der er sket = objekt
Svar #2
27. april 2008 af Lone H. (Slettet)
Le cuenta lo que ha sucedido......
eller
él le cuenta lo que ha sucedido...
ved at skrive él ind i starten er der ingen tvivl om at det er Ham der fortaeller...
og verbet at bruge er contar, ikke hablar.
forresten que uden accent, det er naar det er et spoergende ord f. eks.
¿Qué ha sucedido?
mvh.
eller
él le cuenta lo que ha sucedido...
ved at skrive él ind i starten er der ingen tvivl om at det er Ham der fortaeller...
og verbet at bruge er contar, ikke hablar.
forresten que uden accent, det er naar det er et spoergende ord f. eks.
¿Qué ha sucedido?
mvh.
Skriv et svar til: hvordan siger man...
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
