Matematik
Differentialregning
27. april 2008 af
Dansemusennico (Slettet)
Håber nogle kan hjælpe mig med disse opgaver for er lidt lost..
En funktion f er bestemt ved
f(x) = e^x - 2x
a) Skitsér grafen for f, og benyt differentialregning til at argumentere for grafens forløb.
Grafen for f, koordinatsystemets akser og linjen med ligningen x=k afgrænser en punktmængde Mk, der har et areal.
b) Bestem de værdier af k, for hvilke arealet af Mk er 4.
En funktion f er bestemt ved
f(x) = e^x - 2x
a) Skitsér grafen for f, og benyt differentialregning til at argumentere for grafens forløb.
Grafen for f, koordinatsystemets akser og linjen med ligningen x=k afgrænser en punktmængde Mk, der har et areal.
b) Bestem de værdier af k, for hvilke arealet af Mk er 4.
Svar #1
27. april 2008 af dnadan (Slettet)
a) tegn og og brug herefter f'(x)
b) hint: integralregning, hvor du kender den ene grænse, arealet, dvs. du har en ligning med en ubekendt.
b) hint: integralregning, hvor du kender den ene grænse, arealet, dvs. du har en ligning med en ubekendt.
Svar #4
27. april 2008 af Dansemusennico (Slettet)
til b'eren.. så er det k der er den ubekendte.. men hvordan indtaster man den ligning på lommeregnere. kan ikke få det til at passe :s..
Skriv et svar til: Differentialregning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
