Matematik

trekant.

28. april 2008 af Alcone (Slettet)
Nogen der kan hjælpe med denne opgave?

I en trekant ABC er |BC|=4/3|AB| og |AC|=2|AB|.

a) Bestem vinkel A
- Skal man bruge cosinusrelation?
Ved ikke rigtig..

b) Bestem |AB|, når h_b=4

Brugbart svar (0)

Svar #1
28. april 2008 af dnadan (Slettet)

a) korrekt cosinus

b) prøv at tegne situationen, det hjælper.

Svar #2
28. april 2008 af Alcone (Slettet)

a) Hmm.. hvordan kan jeg bestemme vinkel A, når jeg kun kender siden b og a?

Er det ikke denne cosinusrelation som jeg skal bruge?
cos(A)=b^2+c^2-a^2/2*b*c

Brugbart svar (0)

Svar #3
28. april 2008 af dnadan (Slettet)

a) du kender også siden c....

b) tegn, så får du overblikket.

Svar #4
28. april 2008 af Alcone (Slettet)

gør jeg? Kan altså ikke finde ud af det.. håber der er nogen som kan hjælpe?

Skriv et svar til: trekant.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.