Matematik

Lineære modeller

28. april 2008 af Limpkin (Slettet)
Nogen der kan hjælpe mig med denne opgave?

Statens samlede indtægter fra boligejerne kan for de seneste år med god tilnærmelse beskrives ved følgende lineære model:
S=1,82x+0,50
Hvor x betegner antal år efter 2000, og S betegner statens boligindtægter, målt i mia. kr.
a) Bestem statens boligindtægter i 2008 ifølge modellen.
Hvad fortæller talet 1,82 om udviklingen i statens boligindtægter?
b) I hvilket år kommer statens boligindtægter over 19 mia. kr., hvis udviklingen fortsætter?

Håber der er en venlig sjæl som gider hjælpe ;)

Brugbart svar (0)

Svar #1
28. april 2008 af dnadan (Slettet)

Hvad har du forsøgt dig med?

Brugbart svar (0)

Svar #2
28. april 2008 af -Zeta- (Slettet)

Ad 1)
Beregn S, når x=8.

Ad 2)
Beregn x, når S=19.

Svar #3
28. april 2008 af Limpkin (Slettet)

Det er egentlig bare opgave b jeg har svært ved.

Brugbart svar (0)

Svar #4
28. april 2008 af dnadan (Slettet)

Du skal løse ligningen 19=S, hvor S er din funktion.

Skriv et svar til: Lineære modeller

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.