Fysik
densitetsopgave
09. september 2004 af
Carter (Slettet)
Afleveringsopgaver 10/9
Opgave 1.
a) Beskriv forsøgenes densitets bestemmelse af hhv. væske og træklods.
væsken sprit:
Vi tog en vægt, stillede et målebægre på det (et målebægre der måler inddelt i ml.), nulstillede vægten og aflæste massen af den sprit, der var i bægeret.
Bagefter aflæste vi, hvor mange ml sprit, der var i bægeret hvilket= volumen.
De resultater kunne vi så bruge til at beregne densiteten på væsken.
Træklods:
For at finde massen på træklodsen brugte vi samme metode som ved sprit.
For at udregne volumen skulle vi bruge en skydelære. Med skydelæren fandt vi træklodsens længde, bredde og dybde i cm. Længden, bredden og dybden i cm multiplicerede vi derefter med hinanden for at få volumen i cm3.
b)Præsenter forsøgets resultater i overskuelig form evt. skema.
Hmm plzz hjælp mig med at lave at overskueligt skema!
c) lav en databehandling der fører frem til at finde densiteten(massefylden) for hhv. væsken og det faste stof.
Sprit:
P=M/V
M= 48g V=60ml
ml=cm3
p=48g/60cm3= 0,8g/cm3
Træklods:
M= 100g
V=(5,6*2,4*3,3)cm3= 44,352cm3
P=100g/44,362=2,2560g/cm3
Tror i det er det der menes ved databehandling?
Opgave 1.
a) Beskriv forsøgenes densitets bestemmelse af hhv. væske og træklods.
væsken sprit:
Vi tog en vægt, stillede et målebægre på det (et målebægre der måler inddelt i ml.), nulstillede vægten og aflæste massen af den sprit, der var i bægeret.
Bagefter aflæste vi, hvor mange ml sprit, der var i bægeret hvilket= volumen.
De resultater kunne vi så bruge til at beregne densiteten på væsken.
Træklods:
For at finde massen på træklodsen brugte vi samme metode som ved sprit.
For at udregne volumen skulle vi bruge en skydelære. Med skydelæren fandt vi træklodsens længde, bredde og dybde i cm. Længden, bredden og dybden i cm multiplicerede vi derefter med hinanden for at få volumen i cm3.
b)Præsenter forsøgets resultater i overskuelig form evt. skema.
Hmm plzz hjælp mig med at lave at overskueligt skema!
c) lav en databehandling der fører frem til at finde densiteten(massefylden) for hhv. væsken og det faste stof.
Sprit:
P=M/V
M= 48g V=60ml
ml=cm3
p=48g/60cm3= 0,8g/cm3
Træklods:
M= 100g
V=(5,6*2,4*3,3)cm3= 44,352cm3
P=100g/44,362=2,2560g/cm3
Tror i det er det der menes ved databehandling?
Svar #1
09. september 2004 af Dude (Slettet)
du har allerede oprettet en tråd om denne opgave:
https://www.studieportalen.dk/forum/viewtopic.php?t=50720
svaret står der, det er lige til...
https://www.studieportalen.dk/forum/viewtopic.php?t=50720
svaret står der, det er lige til...
Skriv et svar til: densitetsopgave
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
