Matematik
omvendt proponalitet
28. april 2008 af
freak_haha (Slettet)
En panfløjte består af nogle rør, som har forskellig længde, og som har hver sin grundtone.
Frekvensen af grundtonen er omvendt proportional med rørets længde.
Et rør med længden 9,4 cm har en grundtone med frekvensen 880 Hz.
a) Hvor langt skal et rør være for at have en grundtone med frekvensen 588 Hz?
er der nogle der kan hjælpe mig med denne opgave
Frekvensen af grundtonen er omvendt proportional med rørets længde.
Et rør med længden 9,4 cm har en grundtone med frekvensen 880 Hz.
a) Hvor langt skal et rør være for at have en grundtone med frekvensen 588 Hz?
er der nogle der kan hjælpe mig med denne opgave
Svar #1
28. april 2008 af Kristoffer Fage (Slettet)
Hvis vi siger at a og b er omvendt proportionale og starter på 10 og 5.
Vil en stigning på a fra 10 til 20, betyde enn stigning i b betyde et fald fra 5 til 2,5, altså det halve. Hjælper det? :)
Kristoffer Fage
Vil en stigning på a fra 10 til 20, betyde enn stigning i b betyde et fald fra 5 til 2,5, altså det halve. Hjælper det? :)
Kristoffer Fage
Svar #2
29. april 2008 af tal-pædagog (Slettet)
Man siger y er omvendt proportional med x, hvis y = k/x hvor k er en konstant. Oversæt denne oplysning til din problemstilling ved at sige:
"y er omvendt proportional med x" svarer til
"frekvensen er omvendt proportional med længden"
Nu har y og x fået tildelt roller - så er resten af opgaven ligningsløsning:
1. Bestem størrelsen af k ved at isolere den og derpå indsætte 9,4 og 880 på de rigtige pladser for at beregne (det skal give adskillige tusinde)
2. Isolér nu længden i formlen og indsæt k og frekvens for at beregne den
"y er omvendt proportional med x" svarer til
"frekvensen er omvendt proportional med længden"
Nu har y og x fået tildelt roller - så er resten af opgaven ligningsløsning:
1. Bestem størrelsen af k ved at isolere den og derpå indsætte 9,4 og 880 på de rigtige pladser for at beregne (det skal give adskillige tusinde)
2. Isolér nu længden i formlen og indsæt k og frekvens for at beregne den
Svar #3
06. april 2014 af 123434 (Slettet)
9,4cm=880Hz
?=588HZ
588HZ=880Hz/9,4cm*x
x=588Hz/880Hz/9,4cm
x=6,3cm
Skriv et svar til: omvendt proponalitet
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
