Matematik

"Bestem V som funktion af R"

28. april 2008 af JoachimD (Slettet)
OK. Jeg vil lige spørge om min fremgangsmåde er korrekt. Opgaven:


http://imageload.dk/files/ce303dffc5f9e3d666d8ebdec1c4caba.png

Jeg har tænkt mig at isolere r i den første ligning, og så bare indsætte den i den næste ligning, og så skrive:

V(r) = formel hvor jeg har indsat isolationen af r på r's plads

På forhånd MANGE TAK!

Brugbart svar (0)

Svar #1
28. april 2008 af badooo (Slettet)

Nej. Du skal have en formel, hvor r indgår, ellers giver V(r) ingen mening.

Isolér istedet h i den første ligning og indsæt istedet for h i den anden :)

Svar #2
28. april 2008 af JoachimD (Slettet)

Hmm, er helt med på det sidste med h.

Men hvad med formlen med sammenhæng mellem r og V. Er det noget jeg skal gøre til sidst oder?

Brugbart svar (0)

Svar #3
28. april 2008 af badooo (Slettet)

Jeg forstår ikke spørgsmålet..

Når du har indsat istedet for h, så har du en funktion med én variabel.. Så du har løst opgaven :)

Svar #4
28. april 2008 af JoachimD (Slettet)

Kan du ikke lige hænge på 2 sek, så løser jeg den lige, så kan du se om jeg har gjort det rigtigt.

Og du skal have tusind tak for din hjælp so far....

Svar #5
28. april 2008 af JoachimD (Slettet)

isolerer h i første ligning og får at:

h = 2/(pi*r) - 2 * r

Jeg indsætter så dette udtryk (h2) i den næste ligning og får at:

V(r) = h2 * pi * r^2 - 4/3 * pi * r^3

Er det så bare det?

Brugbart svar (0)

Svar #6
28. april 2008 af badooo (Slettet)

Nej. Du skal have h væk fra den sidste ligning, ellers har du 2 variable.

4 = 2*pi*r*h + 4*pi*r^2
<=>
4 - 4*pi*r^2 = 2*pi*r*h
<=>
(4 - 4*pi*r^2)/(2*pi*r) = h

Indsæt det istedet for h, og reducer evt. :)


Brugbart svar (0)

Svar #7
28. april 2008 af badooo (Slettet)

Hov. Jeg har slet ikke fulgt med.. 2 sek.

Brugbart svar (0)

Svar #8
28. april 2008 af badooo (Slettet)

Det har du helt ret i.. Jeg læste ikke dit indlæg igennem, jeg så bare at der stod h, og det måtte der ikke i min verden ;)


Svar #9
29. april 2008 af JoachimD (Slettet)

OK - super mange tak for hjælpen!

Skriv et svar til: "Bestem V som funktion af R"

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.