Matematik
Reducer
29. april 2008 af
Janeerendarling (Slettet)
(2-a)(2+b)-(a+b)^2+2(a-b)^2-2(a-b)+a(3a+a
mit bud er -b^2-2ab-2a?2a+2b+3a^2+a^2+4?
mit bud er -b^2-2ab-2a?2a+2b+3a^2+a^2+4?
Svar #1
30. april 2008 af Daniel TA (Slettet)
=4-a^2-a^2-b^2-2ab+2a^2+2b^2+4ab-2a^2-2b^2+4ab+3a^2+a^2
=2a^2-b^2+6ab+4
Det er hvad jeg når frem til.. Du skal bare bruge kvadratsætnigerne :)
=2a^2-b^2+6ab+4
Det er hvad jeg når frem til.. Du skal bare bruge kvadratsætnigerne :)
Svar #2
30. april 2008 af badooo (Slettet)
Du mangler at afslutte den.. skal det bare være en parantes?
I så fald:
(2-a)(2+b)-(a+b)^2+2(a-b)^2-2(a-b)+a(3a+a)
=
(4-2a-2a-ab)-(a^2+b^2+2ab)+(2a^2+2b^2-4ab)-(2a-2b)+(4a^2)
=
4 - 4a - ab - a^2 - b^2 - 2ab + 2a^2 + 2b^2 - 4ab - 2a + 2b + 4a^2
=
4 - 4a - 2a - ab - 2ab - 4ab - a^2 + 2a^2 + 4a^2 - b^2 + 2b^2 + 2b
=
4 - 6a - 7ab + 5a^2 + b^2 + 2b
Og hvis du vil have den med potenserne først osv.:
5a^2 + b^2 - 6a + 2b - 7ab + 4
Ret mig lige, hvis jeg har overset noget eller ganget en parantes forkert :p
I så fald:
(2-a)(2+b)-(a+b)^2+2(a-b)^2-2(a-b)+a(3a+a)
=
(4-2a-2a-ab)-(a^2+b^2+2ab)+(2a^2+2b^2-4ab)-(2a-2b)+(4a^2)
=
4 - 4a - ab - a^2 - b^2 - 2ab + 2a^2 + 2b^2 - 4ab - 2a + 2b + 4a^2
=
4 - 4a - 2a - ab - 2ab - 4ab - a^2 + 2a^2 + 4a^2 - b^2 + 2b^2 + 2b
=
4 - 6a - 7ab + 5a^2 + b^2 + 2b
Og hvis du vil have den med potenserne først osv.:
5a^2 + b^2 - 6a + 2b - 7ab + 4
Ret mig lige, hvis jeg har overset noget eller ganget en parantes forkert :p
Svar #4
30. april 2008 af badooo (Slettet)
(2-a)(2+b)-(a+b)^2+2(a-b)^2-2(a-b)+a(3a+a)
=
(4+2b-2a-ab)-(a^2+b^2+2ab)+(2a^2+2b^2-4ab)-(2a-2b)+(4a^2)
=
4 + 2b - 2a - ab - a^2 - b^2 - 2ab + 2a^2 + 2b^2 - 4ab - 2a + 2b + 4a^2
=
5a^2 + b^2 - 4a + 4b -7ab + 4
=
(4+2b-2a-ab)-(a^2+b^2+2ab)+(2a^2+2b^2-4ab)-(2a-2b)+(4a^2)
=
4 + 2b - 2a - ab - a^2 - b^2 - 2ab + 2a^2 + 2b^2 - 4ab - 2a + 2b + 4a^2
=
5a^2 + b^2 - 4a + 4b -7ab + 4
Skriv et svar til: Reducer
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
