Matematik
Differentialligning
30. april 2008 af
nightvisionz (Slettet)
Bestem til differentialligningen
dy/dx - 3y = e^x
den løsning, hvis graf i punktet P(1,f(1)) har en tangent med ligningen y = x - 5
Nogen som kan hjælpe mig med dette? :)
dy/dx - 3y = e^x
den løsning, hvis graf i punktet P(1,f(1)) har en tangent med ligningen y = x - 5
Nogen som kan hjælpe mig med dette? :)
Svar #1
30. april 2008 af peter lind
Løs den homogene differentialligning dy/dx-3y=0 ved hjælp af separation af variable. Gæt derefter på en løsning af formen y=a*e^x og find a. Summen af de 2 løsninger er den fuldstændige løsning til differentialligningen.
Svar #3
30. april 2008 af nightvisionz (Slettet)
Er her nogen som kan give en mere forståelig / detaljeret forklaring?
Skriv et svar til: Differentialligning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
