Matematik
Matematik - funktion
01. maj 2008 af
Stefo0 (Slettet)
En funktion f er bestemt ved:
f(x)=b*1,2^x+c
Hvor b og c er tal.
Beregn b og c, når der oplyses at punkterne P(-5;100) og Q(120;130) ligger på grafen for f.
- Det er jo en blanding af en ekspontentiel - og linær funktion. Så er det rigtigt hvis jeg beregner med: b= (Y1/a^X1) (altså som eksponentiel)
Og (c) med : Y1-a*X1 (som linær)
f(x)=b*1,2^x+c
Hvor b og c er tal.
Beregn b og c, når der oplyses at punkterne P(-5;100) og Q(120;130) ligger på grafen for f.
- Det er jo en blanding af en ekspontentiel - og linær funktion. Så er det rigtigt hvis jeg beregner med: b= (Y1/a^X1) (altså som eksponentiel)
Og (c) med : Y1-a*X1 (som linær)
Svar #1
01. maj 2008 af Daniel TA (Slettet)
Du skal ikke se på det som to forskellige funktioner. Iøvrigt er det et polynomium. Men du skal sætte punkterne ind, så du har to ligninger med to ubekendte. det kan løses på lommeregneren eller i hovedet hvis du vil.
Skriv et svar til: Matematik - funktion
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
