Historie

Haster, METODER

01. maj 2008 af connieseide (Slettet)
Hej..
Jeg skal snart til mundtlig eksamen i AT og ved at lærerne går meget op i metoder, men hvilke metoder bruger man egentlig i historie og hvornår???

Brugbart svar (0)

Svar #1
01. maj 2008 af pianoforte (Slettet)

hermeneutisk i analyse af kilder

Brugbart svar (0)

Svar #2
01. maj 2008 af blackduck

#1

Det mener jeg så er regulært misvisende at skrive. Selvfølgelig kan der argumenteres for dit udsagn, men under den umiddelbare naive forståelse af videnskabsteori der hører gymnasiet til, er det ret komplekst at kalde hermeneutik for historisk metode, uden videre argumentation.

Som gymnasiefag er histories metoder i langt højere grad kildekritiske (ikke-hermeneutisk), hvor du undersøger troværdighed osv. ved en kilde. Prøv at google den historisk-kritiske metode.

Brugbart svar (0)

Svar #3
30. maj 2010 af gocart (Slettet)

 hvis man til sin historie del blot har fået sine svar ud fra historie bøger, altså sekundær kilder, 1) fordi der ingen førstehåndskilder kunne findes 2) fordi det ikke var muligt at indsamle data via spørgeskemaer etc - kan man så blot sige at man har brugt den hermeneutisk cirkel + kildekritik af de kvalitative data? eller er der mere man kan sige til metoden? synes nemlig at de fleste metode bøger henviser til egne erfaringer ud fra de undersøgelser man har lavet når de forklarer metoderne


Skriv et svar til: Haster, METODER

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.