Matematik
Definitionsmængde af f(x) = ln(1+2x) - 1/3x
01. maj 2008 af
Julie127 (Slettet)
Hej :)
Jeg skal løse følgende opgave:
En funktion f er bestemt ved f(x) = ln(1+2x) - 1/3x
Bestem definitionsmængden for f
Gør rede for, at funktionen har en størsteværdi, og bestem den eksakte værdi af denne.
Gør rede for, at grafen for f har en tangent, der er parallel med linjen med ligningen y = 5/3x - 2.
På forhånd tak :)
Jeg skal løse følgende opgave:
En funktion f er bestemt ved f(x) = ln(1+2x) - 1/3x
Bestem definitionsmængden for f
Gør rede for, at funktionen har en størsteværdi, og bestem den eksakte værdi af denne.
Gør rede for, at grafen for f har en tangent, der er parallel med linjen med ligningen y = 5/3x - 2.
På forhånd tak :)
Svar #1
01. maj 2008 af dnadan (Slettet)
a
hint: må man dividere med nul og må man tage logaritmen af et negativt tal?
b)
hint: f'(x)=0
c) Find x-koordinaten til skærringspunktet mellem de to funktioner.
Hvorefter du undersøger om:
f'(x0)=5/3
hint: må man dividere med nul og må man tage logaritmen af et negativt tal?
b)
hint: f'(x)=0
c) Find x-koordinaten til skærringspunktet mellem de to funktioner.
Hvorefter du undersøger om:
f'(x0)=5/3
Svar #2
02. maj 2008 af Julie127 (Slettet)
a) Det er repetation af 1.g og kan virkelig ikke huske hvordan jeg skal løse det spørgsmål. Kan du uddybe det lidt...?
b)Er jeg med på.
c)For at finde x-koordinaten skal jeg så bruge substitutionsmetoden på funktionen f eller y?
Det er min sidste aflevering inden vores endelig standpunkt, så vil rigtig gerne at mine opgavebesvarelser er så rigtige som muligt..
b)Er jeg med på.
c)For at finde x-koordinaten skal jeg så bruge substitutionsmetoden på funktionen f eller y?
Det er min sidste aflevering inden vores endelig standpunkt, så vil rigtig gerne at mine opgavebesvarelser er så rigtige som muligt..
Skriv et svar til: Definitionsmængde af f(x) = ln(1+2x) - 1/3x
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
