Studievalg og videregående studie

CBS vs. Slagelse Syd dansk

02. maj 2008 af daque
Hej

Jeg står og skal til at læse HA Almen Erhvervsøkonomi. Men jeg står i et dilemme om jeg skal vælge den på Syd Dansk universitets afdeling i Slagelse eller om jeg skal tage den på CBS?

Nogen som har nogen dårlige / gode oplevelser eller erfaringer? Og hvorfor jeg sku vælge det ene frem for det andet?

Christian

Brugbart svar (0)

Svar #1
02. maj 2008 af blackduck (Slettet)

#0

Du kunne prøve at besøge de to steder. Det er ret langt fra hinanden. CBS ønsker eksempelvis ikke at blive kaldt for et universitet, da de ikke anser sig selv for et sådan. Det er langt mere tilknytter erhvervslivet.

Min voldsomme fordomsfuldhed siger mig, at CBS tiltrækker nogen meget ambitiøse karrieremennesker. CBS er vel mere "popsmart" og et universitet mere "nørdet". Begge beskrivelser er ment positivt.

Prøv selv at tage ud på institutionerne, jeg vil tro du tydeligt kan fornemme forskellen.

Brugbart svar (0)

Svar #2
02. maj 2008 af Peden (Slettet)

Uden at vide noget som helst om de to steder vil jeg mene at du skal tage CBS. CBS er klart større, det vil sige at der er flere undervisere, og at det de underviser i er det de forsker i (eller, chancen er større i hvert fald). Derudover vil du have bedre adgang til at skifte uddannelse eller vælge kandidatoverbygninger senere.

Brugbart svar (0)

Svar #3
07. maj 2008 af emul0c

Jeg er mener ikke man kan tage en overbygning i slagelse, du kan vist nok kun tage bacheloren, så hvis man vil have overbygningen til cand.merc, er man nødsaget til, på et tidspunkt at skifte ind på nogle af de andre universiteter.

Går selv på CBS og mener selvfølgelig det er det bedste, men stod også og skulle vælge mellem det i slagelse og cbs da jeg ikke var sikker på at komme på cbs, men det gjorde jeg og er rigtig glad for det.
Jeg kender en som går i slagelse og som også er rigtig glad for at gå dernede, så vil umiddelbart ikke tro der er den helt kæmpe store forskel, ud over størrelsen, cbs får ca. 650 HA-almen studerende ind om året, hvilket er væsentlig mere end f.eks. slagelse hvor de vist kun får en 100 stykker ind. Det er der jo så både fordele og ulemper ved.

Skriv et svar til: CBS vs. Slagelse Syd dansk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.