Matematik

Limes og bestemmelse af a

02. maj 2008 af Cruize91 (Slettet)
Om funktion f(x) (x^2+x+a)/(x-1)

oplyses at lim x gående mod 1 f(x) = 3. Bestem a.

Nogen der lige vil hjælpe mig ved at forklare alle trin for hvad jeg skal gøre? Tak. :P

Brugbart svar (0)

Svar #1
02. maj 2008 af mathon

forestil dig, at en eller anden spørger DIG
om følgende

"....at lim x gående mod 1 f(x) = 3. Bestem a".

Hvad er sandsynligheden for, at du ville forstå spørgsmålet?


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. maj 2008 af DeutscherDäne (Slettet)


#0 Du skal nok indsætte 3 for f(x) og 1 for x i f(x)=(x^2+x+a)/(x-1) og finde a.

Svar #3
02. maj 2008 af Cruize91 (Slettet)

Undskyld, men sådan er opgaven beskrevet, jeg har bare skrevet "gående mod" i stedet for -> altså i opgaven står der x->1.
Det er alt hvad opgaven fortæller.

Brugbart svar (0)

Svar #4
02. maj 2008 af DeutscherDäne (Slettet)

#3 jeg tror #1 ikke kan lide din måde at skrive informationerne op på. En korrekt formulering ville måske lyde:

[Det] oplyses[,] at /lim/ [for] x gående mod 1 [bliver] f(x) = 3.

[tilføjes]
/slettes/

Brugbart svar (0)

Svar #5
02. maj 2008 af DeutscherDäne (Slettet)

[Det] oplyses[,] at /lim/ [for] x gående mod 1 [er] f(x) [gående mod] 3.

Svar #6
02. maj 2008 af Cruize91 (Slettet)

Nåh, okay, jeg har bare skrevet opgaven op præcis som den står i mit hæfte, udover jeg mangler det der komma efter oplyses.
Vidste ikke lige hvordan andre skrev det op. :P

Men hvis jeg sætter 1 ind som X, bliver det jo 0 ved x-1, skal jeg forlænge med noget?

Brugbart svar (0)

Svar #7
02. maj 2008 af DeutscherDäne (Slettet)

#6 "jeg har bare skrevet opgaven op præcis som den står i mit hæfte, udover jeg mangler det der komma efter oplyses." og det gør opgaven svær at forstå!


"Men hvis jeg sætter 1 ind som X, bliver det jo 0 ved x-1, skal jeg forlænge med noget?"

Ja, det ved jeg så ikke. Jeg gav bare et hurtigt bud. Men du har vist spildt din chance hos Mathon i dette indlæg ;)

Brugbart svar (0)

Svar #8
02. maj 2008 af mathon

oplyses at lim f(x) -> 3 for x -> 1. Bestem a.

f(x) = (x^2+x+a)/(x-1) og x forskellig fra 1

f(x) = (x+2)+(a+2)/(x-1)
og

for x -> 1
lim [(1+2)+(a+2)/(x-1)] -> 3, netop når a = -2

da
for x -> 1
lim [(x+2)+(-2+2)/(x-1)] -> 3



Svar #9
02. maj 2008 af Cruize91 (Slettet)

Tusind tak Mathon, undskyld for at være bøvet hehe. :)

Brugbart svar (0)

Svar #10
02. maj 2008 af DeutscherDäne (Slettet)

#8 smart omskrivning

Brugbart svar (0)

Svar #11
02. maj 2008 af -Zeta- (Slettet)

#10.
Hvorfor er du ikke at finde på listen over MO-løsere i april måned? :-)

Brugbart svar (0)

Svar #12
02. maj 2008 af DeutscherDäne (Slettet)

Jeg fandt aldrig løsningen, meget enkelt ;)

(eller også gav jeg op, inden jeg fandt den)

Brugbart svar (0)

Svar #13
02. maj 2008 af DeutscherDäne (Slettet)

#11 løste du den?

Brugbart svar (0)

Svar #14
02. maj 2008 af -Zeta- (Slettet)

#13.
Niks. Jeg var dog på rette vej, kunne jeg se.

Skriv et svar til: Limes og bestemmelse af a

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.