Fysik

Hjælp! Opdriften.

03. maj 2008 af cloudo (Slettet)
Densiteten af en guldring skal bestemmes.
Først vejes måleglas med vand. Vejningen giver 83,42 g.
I en tynd snor sænkes ringen ned i vandet.
Vejningen giver nu 84,74 g.

Beregn opdriften på ringen.

Skal jeg bruge formel: Fop = p*g*V
Fop = opdriften
p = Rho, væskens densitet
g = gravity/tyngdeacceleration 9,82N/kg (konstant)
V = rumfang

Har ingen anelse!!!

Brugbart svar (0)

Svar #1
03. maj 2008 af peter lind

Du har da en anelse. Du skal gøre det du netop selv foreslår.

Svar #2
03. maj 2008 af cloudo (Slettet)

Fop = p*g*V
1000*9,82*???

hvad er rumfang? hvordan finder jeg det?


Svar #3
03. maj 2008 af cloudo (Slettet)

er rumfang ikke: 84,74g - 83,42g = 1,33cm^3
og jeg bruger formel: 1000kg/m^3 * 9,82N * 0,000133m^3 = 0,130606N
please svar...

Brugbart svar (0)

Svar #4
03. maj 2008 af peter lind

Hvis du trækker to masser fra hinanden får du målet for en masse ikke rumfang. Den ekstra vægt du får er fordi vægten overtager at bære loddet så
p*g*V=m*g hvor m er den foøget målt masse.



Svar #5
03. maj 2008 af cloudo (Slettet)

mener du sådan?
m*g
84,74 * 9,82 = 832,147

Brugbart svar (0)

Svar #6
03. maj 2008 af Daniel TA (Slettet)

Nej, du finde V ved at isolere, så der kommer til at stå
V=(m*g)/(p*g) <=>
V=m/g
Så har du volumen af ringen

Svar #7
03. maj 2008 af cloudo (Slettet)

V=m/g
83,42g / 9,82N = 8,49491
og sætter ind i formel:
1000kg/m^3 * 9,82N * 0,000085m^3 = 0,8347N

er det rigtige?

Svar #8
03. maj 2008 af cloudo (Slettet)

Hvad med dem her, har jeg gjort det rigtigt?

b) benyt Archimedes’ lov til at beregne ringens volumen, idet vandets densitet sættes til 1,00 g/cm3.

V = m/g
83,42g / 9,82N/kg = 8,49491cm^3

c) Beregn ringens densitet, når dens masse ved vejning er fundet til 6,32 g.

p(rho) = Fop/g*V
0,8347N / 9,82N/kg * 0,0000849491m^3 = 1000,6kg/m^3

Svar #9
03. maj 2008 af cloudo (Slettet)

hovs ved: 83,42g / 9,82N/kg = 8,49491cm^3
skal jeg ikke bruge 84,74 g i stedet for 83,42?

Skriv et svar til: Hjælp! Opdriften.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.