Matematik
Hjælp til blæk
04. maj 2008 af
Japzitraxx (Slettet)
Nogle der kan hjælpe med den her?
En kølvandsbeholder til et større industrialøg kan fyldes gennem to rørledninger. Gennem den ene ledning kan beholderen fyldes op på 6 timer og gennenm den anden på 10 timer. Hvor lang tid tager det af fylde beholderen gennem begge rør samtidig?
En kølvandsbeholder til et større industrialøg kan fyldes gennem to rørledninger. Gennem den ene ledning kan beholderen fyldes op på 6 timer og gennenm den anden på 10 timer. Hvor lang tid tager det af fylde beholderen gennem begge rør samtidig?
Svar #1
04. maj 2008 af mathon
ved brug af rørledning I fyldes 1/6 pr. time
ved brug af rørledning II fyldes 1/10 pr. time
ved brug af begge rørledninger fyldes (1/6) + (1/10) = (5/30) + (3/30) = (8/30) = (4/15) pr. time
torørsfyldningstiden er således:
(15/15)/(4/15) = 1/(4/15) = (15/4) time = 3,75 time = 3 timer 45 minutter
ved brug af rørledning II fyldes 1/10 pr. time
ved brug af begge rørledninger fyldes (1/6) + (1/10) = (5/30) + (3/30) = (8/30) = (4/15) pr. time
torørsfyldningstiden er således:
(15/15)/(4/15) = 1/(4/15) = (15/4) time = 3,75 time = 3 timer 45 minutter
Svar #2
04. maj 2008 af sigmund (Slettet)
Hvis beholderens volumen er V, så kommer der V/6 m³/t fra den ene ledning og V/10 m³/t fra den anden ledning. Fra begge rør samtidig kommer der så (V/6+V/10) m³/t = 16V/60 m³/t. Hvor mange timer tager det så at fylde V m³ i tanken? Lad os kalde dette tidsrum for h, så svarer dette til at løse ligningen (16V/60 m³/t) * h = V m³.
Skriv et svar til: Hjælp til blæk
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
