Matematik

Koordinatsættet

04. maj 2008 af isabella12 (Slettet)
Heyyy

I et koordinatsystem er en parabel P og en linje m bestemt ved:

P: y = -x^2+2x+4
m: y = -x+4

Jeg ved godt at jeg skal sætte ligningerne ligmed hinanden, men så forstår jeg ikke mere

Brugbart svar (0)

Svar #1
04. maj 2008 af Kristoffer Fage (Slettet)

Det kommer an på hvad du vil med de to ligninger..
Hvis di opgave er at finde skæringspunkter mellem de to, skal du sætte dem lig hinanden ja.

Herefter skal du isolere x, da du i det tilfælde har det (de) x-koordinat hvor også y'erne er ens...

Brugbart svar (0)

Svar #2
04. maj 2008 af ibibib (Slettet)

Er der et spørgsmål i opgaven?

Svar #3
04. maj 2008 af isabella12 (Slettet)

Hov

Jeg glemte at skrive:

Beregn koordinatsætttet til hvert af skæringspunkterne mellem P og m

Brugbart svar (0)

Svar #4
04. maj 2008 af Mandelbrot (Slettet)

Hvad skal du?
Hvis du skal finde skæringspunkter, skal du sætte ligningerne lig hinanden, og isolere x. Så har du skæringspunkternes x-værdi, y-værdien finder du ved, at indsætte dine x-værdier ind i y=-x+4 og isolere y.

Brugbart svar (0)

Svar #5
04. maj 2008 af mathon

-x^2+2x+4 = y = -x+4 hvoraf

-x^2+2x+4 = -x+4 eller

-x^2+3x = 0

-x(x-3) = 0 ....hvoraf rødderne findes

disse indsættes på skift
i
y = -x+4
for
at beregne skæringspunkternes koordinerede y-værdier

Brugbart svar (0)

Svar #6
04. maj 2008 af ibibib (Slettet)

-x^2+2x+4 = -x+4
-x^2+3x = 0
...
x=0 v x=3

Svar #7
04. maj 2008 af isabella12 (Slettet)

Så skæringspunkttet er (0;4)?

Brugbart svar (0)

Svar #8
04. maj 2008 af mathon

y = -x+4

y = -0+4 = 4
y = -3+4 = 1

så skæringspunkterne
er
S1(0,4) og S2(3,1)

Brugbart svar (0)

Svar #9
04. maj 2008 af Kristoffer Fage (Slettet)

Der er mere end 1 skæringspunkt :o)

Svar #10
04. maj 2008 af isabella12 (Slettet)

Nåå ja..

Det er rigtigt.

Mange tak

Skriv et svar til: Koordinatsættet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.