Fysik
BØØØØlgelængde!!!!
05. maj 2008 af
cloudo (Slettet)
Lyd udbredes som trykbølger gennem luften, ved 20 grader er lydhastigheden 343 m/s.
beregn bølgelængden for en bastone med frekvense 30 Hz.
beregn bølgelængden for en diskanttone på 12,000Hz
Please nogen, der vil hjælpe!
beregn bølgelængden for en bastone med frekvense 30 Hz.
beregn bølgelængden for en diskanttone på 12,000Hz
Please nogen, der vil hjælpe!
Svar #2
05. maj 2008 af cloudo (Slettet)
lambda = v/f = (343 m/s)/(12000 s^(-1)) = (343/12000)*(m/s*s) = 0,028583 m = 28,583 mm
er det resultatet til b'eren?
er det resultatet til b'eren?
Svar #3
05. maj 2008 af cloudo (Slettet)
ligemeget har fundet ud af det!
men ved c'eren: kommenter dette billede af Daastrup orgel på baggrund af opgae a og b (jeg kan ikke se noget sammenhæng)
http://www.oersted-daastrup.dk/images/Dastrup_orgel.jpg
men ved c'eren: kommenter dette billede af Daastrup orgel på baggrund af opgae a og b (jeg kan ikke se noget sammenhæng)
http://www.oersted-daastrup.dk/images/Dastrup_orgel.jpg
Svar #4
05. maj 2008 af mathon
...sammenhængen er,
at orgelpibens længde
skal være
L = lambda_grundtone/2
for en 30 Hz tone skal
L = (11,4333 m)/2 = 5,72 m
for en 12000 Hz tone skal
L = (2,8583 cm )/2 = 1,43 cm
de dybe - lavfrekvente - toner kræver lange orgelpiber (og tykke hvis tonen skal have klangfylde)
de høje - højfrekvente - toner kræver korte orgelpiber...
at orgelpibens længde
skal være
L = lambda_grundtone/2
for en 30 Hz tone skal
L = (11,4333 m)/2 = 5,72 m
for en 12000 Hz tone skal
L = (2,8583 cm )/2 = 1,43 cm
de dybe - lavfrekvente - toner kræver lange orgelpiber (og tykke hvis tonen skal have klangfylde)
de høje - højfrekvente - toner kræver korte orgelpiber...
Skriv et svar til: BØØØØlgelængde!!!!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
