Matematik

hjælp

05. maj 2008 af hejddig (Slettet)
Jeg skal finde lydintensiteten forskellige steder fra en koncert scene hen mod en anden.

Jeg har en formel for lydstyrken

L=10*log(I/10^-12)

og en formel for hvordan effekt P og lydintensiteten I hænger sammen:

I=P/(4*pi*r^2) r er afstanden fra scenen

Jeg for opgivet at lydstyrken ved scene 1 måles til 126 ved en afstand på 5 meter og på scene måles lydstyrken til 135 ved en afstand på 3 meter.

den samlede lydintensitet er givet ved lydintensiteten fra scene et + den fra scene to.. altså:

I=I1+I2

Jeg skal nu finde I ved 10m, 25m, 50m, 100m, 150m, og 300m væk fra scene et hen mod scene to.


men hvordan?

Brugbart svar (0)

Svar #1
05. maj 2008 af Daniel TA (Slettet)

Du skal først finde effekten af de to højtalere, derfra kan du udregne intensiteten og videre lydstyrken.

Svar #2
05. maj 2008 af hejddig (Slettet)

Hvordan finder jeg effekten, når jeg ikke ved hvad lydintensiteten er?

Skal jeg finde den udfra L=10*log(I/10^-12) og så sætte 126 og 135 ind som L?

Brugbart svar (0)

Svar #3
05. maj 2008 af Daniel TA (Slettet)

Du har selv skrevet en sammenhæng for effekt, lydintensitet og radius.
I=P/(4*pi*r^2) <=>
P=I*(4*pi*r^2)

Det skal du gøre for begge scener.
Derefter sætter du de forskellige afstande ind i ovenstående formel, så du har intensiteten, og til slut an du beregne lydstyrken

Svar #4
05. maj 2008 af hejddig (Slettet)

Hmm..

Jeg forstår ikke hvordan jeg finder P når jeg ikke ved hvad I er.. eller omvendt.

Brugbart svar (0)

Svar #5
05. maj 2008 af -Zeta- (Slettet)

#2.
Ja.

Brugbart svar (0)

Svar #6
05. maj 2008 af hackerjohn (Slettet)

intetsigende overskrift

Svar #7
05. maj 2008 af hejddig (Slettet)

Okay, tak Zeta :)

Brugbart svar (0)

Svar #8
05. maj 2008 af -Zeta- (Slettet)

Takken videresendes herfra til Daniel TA.

Skriv et svar til: hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.