Matematik
Rod
06. maj 2008 af
fanniman (Slettet)
Gør rede hvad man forstår ved begrebet rod...!
:/ nogle der kan hjælpe mig??
:/ nogle der kan hjælpe mig??
Svar #1
06. maj 2008 af -Zeta- (Slettet)
En rod kan være resultatet af roduddragning, som er den omvendte proces af potensopløftning. I almindelighed er den n'te rod af et positivt tal a defineret som det positive tal, der opløftet til n'te potens giver a. For n=2 kaldes roden fx kvadratrod, og for n=3, kubikrod.
En rod benyttes tillige om et nulpunkt, dvs. en værdi x, for hvilken funktionsværdien f(x) er nul. Rødder svarer til det grafiske billedes skæringspunkter med x-aksen.
En rod benyttes tillige om et nulpunkt, dvs. en værdi x, for hvilken funktionsværdien f(x) er nul. Rødder svarer til det grafiske billedes skæringspunkter med x-aksen.
Svar #3
06. maj 2008 af -Zeta- (Slettet)
Efter at have set dit andet indlæg ( https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=511095), skal du benytte dig af den første definition i #1. Vi har en alm. potensfunktion
y = b*x^a
Vi ønsker at løse ligningen med hensyn til roden x. VI starter med at dividere igennem med b:
y/b = x^a
Vi tager nu den a'te rod på begge sider at ligningen.
x = (y/b)^(1/b)
Symbolsk:
y = b*x^a
Vi ønsker at løse ligningen med hensyn til roden x. VI starter med at dividere igennem med b:
y/b = x^a
Vi tager nu den a'te rod på begge sider at ligningen.
x = (y/b)^(1/b)
Symbolsk:
Svar #5
06. maj 2008 af fanniman (Slettet)
okay tak.. synes det virker lidt uoverskueligt..hehe men kigger lige på det..
Skriv et svar til: Rod
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
