Matematik
bevis for toppunkt
06. maj 2008 af
zabber (Slettet)
Hejsa!
Jeg sidder lige nu med et problem.
Jeg vil bevise at f(x)=ax^2+bx+c også kan skrives som
f(x)=a*(x+b/2a)^2-d/4a
Nogen som kan hjælpe mig? - meget gerne meget uddybet, da jeg ikke forstår det.
På forhånd tak.
Knuz
Jeg sidder lige nu med et problem.
Jeg vil bevise at f(x)=ax^2+bx+c også kan skrives som
f(x)=a*(x+b/2a)^2-d/4a
Nogen som kan hjælpe mig? - meget gerne meget uddybet, da jeg ikke forstår det.
På forhånd tak.
Knuz
Svar #1
06. maj 2008 af peberdelfinen (Slettet)
http://home3.inet.tele.dk/pmh/1g/doitself.htm
Her kan du interaktivt køre bevises igennem med en vejledning, der siger hvad du skal gøre trin for trin. Det var sådan jeg selv lærte beviset:)
Her kan du interaktivt køre bevises igennem med en vejledning, der siger hvad du skal gøre trin for trin. Det var sådan jeg selv lærte beviset:)
Skriv et svar til: bevis for toppunkt
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
