Matematik
Sinx, cosx...hjælp bedes
12. september 2004 af
fuchur (Slettet)
Hej, jeg har en matematikopgave og er ikke helt med på, hvad den går ud på.
opg.: Vis at for cosx er forskellig fra -1 gælder:
((sinx)^2/(1+cosx)) +cosx = 1
For hvilke værdier er cosx = -1 ?
Jeg har prøvet at isolere cosx og fået at cosx= 1-sinx
men kan ikke komme videre, håber der er nogen kloge hoveder der kan hjælpe!:-)
opg.: Vis at for cosx er forskellig fra -1 gælder:
((sinx)^2/(1+cosx)) +cosx = 1
For hvilke værdier er cosx = -1 ?
Jeg har prøvet at isolere cosx og fået at cosx= 1-sinx
men kan ikke komme videre, håber der er nogen kloge hoveder der kan hjælpe!:-)
Svar #1
12. september 2004 af fister (Slettet)
((sinx)^2)/(1+cosx)+cosx =
((sinx)^2)/(1+cosx)+(cosx*(1+cosx))/(1+cosx) =
((sinx)^2+cosx^2+cosx)/(1+cosx) da sinx^2+cosx^2 = 1 fås
(1+cosx) / (1+cosx) = 1
cosx=-1 har løsningen x=pi+2*p*pi hvor p er et helt tal. Ex cos(pi+2*4*pi)=-1
p=..-2,-1,0,1,2..
håber du kan bruge det ;)
Svar #2
12. september 2004 af fuchur (Slettet)
Hej, tak for hjælpen, men der er lige noget jeg ikke forstår
Hvordan kommer du frem til x=pi+2*p*pi ?
Hvordan kommer du frem til x=pi+2*p*pi ?
Skriv et svar til: Sinx, cosx...hjælp bedes
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
