Dansk Historieopgave

Indledning (Historie opgave)

09. maj 2008 af MGK91 (Slettet)
Hey everybody :)

Jeg er fuld i gang med min historieopgave, eller sådan da :D
Jeg har fået skrevet en indledning, som jeg gerne vil have noget kritik for. Hvad kan jeg gøre bedre? Lyder det godt? Jeg er selv lidt i tvivl om et par linje, men se ad:

Indledning

Jeg har valgt emnet Pearl Harbor på baggrund af krigens virkning af nutidens USA, da bl.a. terrorangrebet 11/9 tit bliver linket sammen med angrebet på Pearl Harbor.
I opgaven vil jeg redegøre for de vigtigste begivenheder op til angrebet, herunder Japans forberedelse op til angrebet. Derefter vil jeg undersøge årsagerne til angrebet. Til sidst vil jeg opstille en diskussion om betydningen af angrebet; herunder hvilke konsekvenser angrebet fik for 2. verdenskrig både på kort og længere sigt.
Jeg vil bruge bøger, film og diverse internetsider til at få svar på problemstillingerne.
Ved besvarelsen af problemstillingerne ønsker jeg at opnå en viden om 2.verdenskrig – set fra USA’s og Japans side, og dels ønsker jeg, at få en bedre forståelse af, hvorfor og hvad der skete ved angrebet.

Er i tvivl om den dækker godt nok, eller om det er noget, jeg mangler. Desuden er jeg i tvivl om, om den er lang nok..

Please help me :(

Brugbart svar (3)

Svar #1
10. maj 2008 af Stenalt (Slettet)

"Jeg har valgt emnet Pearl Harbor på baggrund af krigens virkning af nutidens USA, da bl.a. terrorangrebet 11/9 tit bliver linket sammen med angrebet på Pearl Harbor." Synes jeg er fordærdeligt... Synes hellere du skal begrunde det med dets betydning for krigens udvikling, hvilket jo netop også er noget af det du vil belyse...
Synes også "Ved besvarelsen af problemstillingerne ønsker jeg at opnå en viden om 2.verdenskrig – set fra USA’s og Japans side, og dels ønsker jeg, at få en bedre forståelse af, hvorfor og hvad der skete ved angrebet." - bliver lidt for folkeskoleagtigt... Selvfølgelig vil du opnå viden, det behøver det ikke at stå...

Brugbart svar (1)

Svar #2
10. maj 2008 af TanteOda (Slettet)

Jeg kan stille følgende spørgsmål ud fra det du skriver:

1) Hvilken virkning havde PH på nutidens USA?
2) Hvorfor bliver 11/9 tit linket sammen med PH?

Du skriver, at du vil opnå viden om 2. verdenskrigen set fra USA og Japans side, men hvor blev PH af i alt det her? Er angrebet, som du skriver i sidste linje, lig med PH?

---

Nu ved jeg ikke om, du allerede har skrevet indholdet og derfor er på det sidste af din opgave, nemlig indledningen. Er det ikke tilfældet, så foreslår jeg dig, at skrive indledningen til sidst i forløbet - da ved du nemlig hvad indledningen skal indeholde.

---

Jeg synes til eksempel, at det er vigtigt at få med den efterfølgende tyske krigserklæring, der trak USA ind i krigen, efter PH-angrebet.
Det er vigtigt at få Japans mål med angrebet med (sydøstasien, olie) og at Japans mål i og for sig sikrede tyskernes endelige nederlag.

TanteOda

Svar #3
10. maj 2008 af MGK91 (Slettet)

Oka tak for jeres svar (: Måske skulle jeg tage indledning til sidst..

Men har lige nogle andre spørgsmål, som jeg håber, at jeg kan få svar på: Skal man ikke starte med at fortælle kort om situationen? Skal det står som et afsnit for sig eller i indledningen?? Altså så læseren har en opfattelse af, hvad PH egentlig er.. I såfald skal det vel være kort og ikke langt og detaljeret ikke også???

Brugbart svar (2)

Svar #4
10. maj 2008 af TanteOda (Slettet)

Prøv at se under Opgaver hvad andre har gjort. Du kan tage et hvilket som helst emne under Historie.

TanteOda

Skriv et svar til: Indledning (Historie opgave)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.