Matematik
Sammenhængen i ligningen
09. maj 2008 af
P.L. (Slettet)
For en bestemt væskesøjle er sammenhængen mellem trykket P og dybden d under væskens overflade givet ved:
P=0,087 * d + 1,113
Trykket måles i bar og dybden i meter.
a) trykket i dybden 9,0 m bestemmes:
P=0,087 * 9,0m + 1,113 = 1,9 bar.
Dybden hvor trykket er 2,0 bar bestemmes:
CAS-værktøj TI89.
Solve(2,0=0,087*d+1,113,d) d= -10,49 bar.
B) Konstanternes betydning for trykket i væskesøjlen:
1,113 er trykket i væskesøjlen når dybden er = 0 m.
0,087 er det trykket falder med for hver meters dybde...
Er denne opgave løst rigtigt?
P=0,087 * d + 1,113
Trykket måles i bar og dybden i meter.
a) trykket i dybden 9,0 m bestemmes:
P=0,087 * 9,0m + 1,113 = 1,9 bar.
Dybden hvor trykket er 2,0 bar bestemmes:
CAS-værktøj TI89.
Solve(2,0=0,087*d+1,113,d) d= -10,49 bar.
B) Konstanternes betydning for trykket i væskesøjlen:
1,113 er trykket i væskesøjlen når dybden er = 0 m.
0,087 er det trykket falder med for hver meters dybde...
Er denne opgave løst rigtigt?
Svar #1
09. maj 2008 af Isomorphician
"Dybden hvor trykket er 2,0 bar bestemmes:
CAS-værktøj TI89.
Solve(2,0=0,087*d+1,113,d) d= -10,49 bar."
Overvej om der ikke skulle være en fejl...
"1,113 er trykket i væskesøjlen når dybden er = 0 m.
0,087 er det trykket falder med for hver meters dybde..."
Trykket stiger...
CAS-værktøj TI89.
Solve(2,0=0,087*d+1,113,d) d= -10,49 bar."
Overvej om der ikke skulle være en fejl...
"1,113 er trykket i væskesøjlen når dybden er = 0 m.
0,087 er det trykket falder med for hver meters dybde..."
Trykket stiger...
Svar #5
09. maj 2008 af P.L. (Slettet)
når ja dybden bliver 10,1954 havde skrevet forkert på min lommeregner, og ja så er det jo klart trykket stiger...
Tak for hjælpen:)
Tak for hjælpen:)
Skriv et svar til: Sammenhængen i ligningen
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
