Matematik
Hjælp til isolering
10. maj 2008 af
zuzu_dk (Slettet)
Hej. Har lidt svært ved at isolere t. Håber nogen ville hjælpe.
18=127134,4*e^(12-0,019t)
(18/127134,4)=e^(12-0,019t)
(18/127134,4)=log(12-0,019t)
Og så kan jeg ikk få t ud af parenteset og så isolere den:S
18=127134,4*e^(12-0,019t)
(18/127134,4)=e^(12-0,019t)
(18/127134,4)=log(12-0,019t)
Og så kan jeg ikk få t ud af parenteset og så isolere den:S
Svar #1
10. maj 2008 af Sherwood (Slettet)
Hvis du nu bruger ln i stedet forsvinder e^, og så har du kun 12-0,019t stående på højresiden.
Svar #2
10. maj 2008 af Sherwood (Slettet)
#1 Tilføjelse: Da ln er den naturlige logaritme med grundtallet e, vil det naturligvis være påfaldene at bruge den.
Skriv et svar til: Hjælp til isolering
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
