Matematik
Skæringspunkt
11. maj 2008 af
Lisa02 (Slettet)
Jeg har lige nogle spg.
1. Når man har fået angivet to funktioner for den lineære funktion, og man skal bestemme skæringspunktet for disse, så bruger man som bekendt enten "Substitutionsmetoden ELLER De lige store koefficenters metode" - men kan man også bruge denne metode, for andre funktioner? F.eks. de ekspontielle? Eller gælder det kun for den rette linie.
2. Er der tilfælde hvor man KUN kan bruge substitutionsmetoden og ikke "de lige store keofficienters metode" - og omvendt?
1. Når man har fået angivet to funktioner for den lineære funktion, og man skal bestemme skæringspunktet for disse, så bruger man som bekendt enten "Substitutionsmetoden ELLER De lige store koefficenters metode" - men kan man også bruge denne metode, for andre funktioner? F.eks. de ekspontielle? Eller gælder det kun for den rette linie.
2. Er der tilfælde hvor man KUN kan bruge substitutionsmetoden og ikke "de lige store keofficienters metode" - og omvendt?
Svar #1
11. maj 2008 af Lisa02 (Slettet)
3. Og hvordan kan det være, at to ligninger med to ubekendte kan have flere en end løsning. Hvad skal man så gøre op til eksamen :s ?
Svar #2
11. maj 2008 af mathon
"Lige store koefficienters metode" er skræddersyet til to ligninger med to ubekendte af første grad, og når den omtales, er det altid underforstået i forbindelse med to ligninger med to ubekendte af første grad.
Den kan stærkt anbefales frem for substitutionsmetoden, som de fleste beklageligvis kun synes at have lært, da der herved undgås brøkregning, som bringer mange ud i et matematisk hængedynd, som de har svært ved at komme resultatrigt fra.
Det er ved løsning af to ligninger med to ubekendte af første grad altid muligt at benytte SÅVEL substitutionsmetoden SOM lige store koefficienters metode. Cramers regel kan naturligvis også benyttes.
eksponentiel udvikling:
y2 = b*a^x2
y1 = b*a^x1.....her divideres ligningerne
(y2/y1) = a^(x2-x1), så b elimineres, men er ikke det, man i almindelighed forstår ved lige store koefficienters metode.
to ligninger med to ubekendte kan have flere løsninger, når den ene er af 2.grad eller derover.
Den kan stærkt anbefales frem for substitutionsmetoden, som de fleste beklageligvis kun synes at have lært, da der herved undgås brøkregning, som bringer mange ud i et matematisk hængedynd, som de har svært ved at komme resultatrigt fra.
Det er ved løsning af to ligninger med to ubekendte af første grad altid muligt at benytte SÅVEL substitutionsmetoden SOM lige store koefficienters metode. Cramers regel kan naturligvis også benyttes.
eksponentiel udvikling:
y2 = b*a^x2
y1 = b*a^x1.....her divideres ligningerne
(y2/y1) = a^(x2-x1), så b elimineres, men er ikke det, man i almindelighed forstår ved lige store koefficienters metode.
to ligninger med to ubekendte kan have flere løsninger, når den ene er af 2.grad eller derover.
Skriv et svar til: Skæringspunkt
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
