Matematik
cylinder
11. maj 2008 af
pianoforte (Slettet)
En bestemt type af massive metalgenstande fremkommer ved at fjerne en halvkugle i hver ende af en cylinder. Radius i halvkuglerne er lig med cylinderens radius. For en metalgenstand af denne type, hvor overfladen skal være 4 dm2, gælder, at
2prh+4pr^2 = 4
og
V= pr^2h - 4/3pr^3
hvor r (dm) er radius i både cylinderen og halvkuglerne, h (dm) er cylinderens højde, og V (dm3 ) er metalgenstandens rumfang.
a) Bestem V som funktion af r.
2prh+4pr^2 = 4
og
V= pr^2h - 4/3pr^3
hvor r (dm) er radius i både cylinderen og halvkuglerne, h (dm) er cylinderens højde, og V (dm3 ) er metalgenstandens rumfang.
a) Bestem V som funktion af r.
Svar #1
11. maj 2008 af pianoforte (Slettet)
nogen der ved hvordan man skal gribe opgaven an ?
p er pi
p er pi
Skriv et svar til: cylinder
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
