Matematik
Lineær funktio!
12. maj 2008 af
Khao Liam (Slettet)
Hej alle.
jeg sidder og er igang med en opgave,og er gået i stå.
f(x) = ax*b
Jeg skal finde en en forskrift for den lineære funktion f.
jeg ved at for at kunne finde a, så skal jeg:
a=(x2-x1)/(y2-y1).
men kan ikke huske hvordan jeg finder b.
hjæælp..
Tak på forhånd.
jeg sidder og er igang med en opgave,og er gået i stå.
f(x) = ax*b
Jeg skal finde en en forskrift for den lineære funktion f.
jeg ved at for at kunne finde a, så skal jeg:
a=(x2-x1)/(y2-y1).
men kan ikke huske hvordan jeg finder b.
hjæælp..
Tak på forhånd.
Svar #1
12. maj 2008 af Kristoffer Fage (Slettet)
Lineær er f(x) = ax + b.
b kan du let finde ved at isolere hvis du har 2 punkter..
y = ax + b,
y - ax = b..
b kan du let finde ved at isolere hvis du har 2 punkter..
y = ax + b,
y - ax = b..
Svar #2
12. maj 2008 af xb7x (Slettet)
Du kan ikke finde a ved a=(x2-x1)/(y2-y1), men ved a=(y2-y1)/(x2-x1), og så finder du b ved y - ax = b. Dertil skal du så kende et punkt som linjn løber i gennem.
Skriv et svar til: Lineær funktio!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
