Matematik

reducer

12. maj 2008 af P.L. (Slettet)
Reducer følgende sætning:

8a^3 * b*a^2 / (2b) ^2

Kan ikke lige se hvordan man reducerer den?:(

Brugbart svar (0)

Svar #1
12. maj 2008 af cob (Slettet)

Skal der ikke stå -2 i tælleren?

Svar #2
12. maj 2008 af P.L. (Slettet)

jo det skal der, undskyld

Brugbart svar (0)

Svar #3
12. maj 2008 af cob (Slettet)

a^-2 ?

Brugbart svar (0)

Svar #4
12. maj 2008 af cob (Slettet)

Du kan forkorte i tælleren med således at der kommer til at stå 8ab, og så kan du gange nævneren ud....

Svar #5
12. maj 2008 af P.L. (Slettet)

Er der ikke en der lige vil reducerer den for mig, så jeg kan se hvordan man gør, for forstår det slet ikke?

Brugbart svar (1)

Svar #6
12. maj 2008 af juventuz (Slettet)

(8a^3*b*a^2)/((2b)^2)

(8ab)/((2b)^2)

(8ab)/(4b^2)

(2ab)/(b^2)

Svaret er:
(2a)/(b)

Brugbart svar (0)

Svar #7
12. maj 2008 af juventuz (Slettet)

Hvor der self skal stå (8a^3*b*a^-2)/((2b)^2) i #6...

Svar #8
12. maj 2008 af P.L. (Slettet)

hvordan får du (8a^3*b*a^-2) til (8ab) ?

Brugbart svar (0)

Svar #9
12. maj 2008 af Isomorphician

8a^3 * a^-2 = 8a^3 * 1/a^2 = 8a^3/a^2 = 8a

Brugbart svar (0)

Svar #10
12. maj 2008 af nour daoud (Slettet)

jeg er hel sikker
det er 2a^5/b

Skriv et svar til: reducer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.