Matematik

Differentiation

12. september 2004 af Anne P. (Slettet)
Hej!

Jeg er desværre køret fast i disse 2 simple funktioner.
Er der nogen, der vil være sød at vise mig, hvordan man differentierer disse 2 funktioner??

f(x)= 3/³√x og f(x)=-2/x√x

Svar #1
12. september 2004 af Anne P. (Slettet)

Og jeg prøver lige igen...

Svar #2
12. september 2004 af Anne P. (Slettet)

f(x)= 3/³*kvadratroden af x
og
f(x)=-2/x*kvadratroden af x

Håber, at der er nogen, der kan forstå, hvad jeg har skrevet...

Svar #3
12. september 2004 af Anne P. (Slettet)

f(x)= 3/(³*kvadratroden af x)
og
f(x)=-2/(x*kvadratroden af x)

Håber, at der er nogen, der kan forstå, hvad jeg har skrevet...

Brugbart svar (0)

Svar #4
12. september 2004 af sontas (Slettet)

jeg kan ikke se hvad du har skrevet i den første, men f(x) = -2/(x*x^(0,5)) = -2/(x^(1,5)) og så kan du bruge brøkreglen. Du skal også bruge
nx^(n-1)differentationsreglen :


0 * blabla - (-2 * (1,5x^(0.5)) / (x^1,5)^2 =

3x^(1/2) / (x^3) = 3/(x^(2.5))

Svar #5
13. september 2004 af Anne P. (Slettet)

Er der nogen, der kan vise mig hvordan jeg løser denne opgave vha. kædereglen?

C=20q-4q(25-½x)^½, hvor q er en konstant og x
Find dC/dx.

Svar #6
13. september 2004 af Anne P. (Slettet)

Har jeg regnet opgaverne rigtigt?

Jeg skal diff. hver af leddene på 2 forskellige måder.

1.
y=(x^4)^5=x^20
y'=5(x^4)^4 og y'= 20x^19

2.
y=(1-x)^3=1-3x+3x^2-x^3
y'=3(1-x)^2 og y'=-3+6x-3x^2

Skriv et svar til: Differentiation

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.