Matematik

forskrift?

12. maj 2008 af dandan (Slettet)
http://us.uvm.dk/gymnasie/almen/eksamen/opgaver/sommer06/2006-8-4_UDEN.pdf

Jeg er igang med at øve til eksamen her på onsdag, og har besværlighedr med uden hjælpemidler.

Nogen der vil hjælpe mig med opgave 4?

på forhånd tak:)

Brugbart svar (0)

Svar #1
12. maj 2008 af Sherwood (Slettet)

Løs to ligninger med to ubekendte.

18=ba^3
2=ba^1


Divider ligningerne med hinanden så b forsvinder:

18/2=(ba^3)/(ba^1)

9=a^2

3=a

Brugbart svar (0)

Svar #2
12. maj 2008 af Daniel TA (Slettet)

Du har to punkter P(1,2) og Q(3,18), så bruger du formlen
(y2/y1)^(1/x2-x1).
Husk på, at x^1/2 er det samme som kvadratroden af x.

Brugbart svar (0)

Svar #3
12. maj 2008 af Daniel TA (Slettet)

Det er a du finder i #2

Svar #4
12. maj 2008 af dandan (Slettet)

Tak, derefter har jeg b, og isolere B?

18=b*3^3
18/27=b

passer d?

Brugbart svar (0)

Svar #5
12. maj 2008 af Daniel TA (Slettet)

Det er korrekt.. Du kan evt bruge det andet punkt, så får du

2=b*3^1 <=>
b=2/3^1=2/3

Du kan selvfølgelig også bare forkorte den brøk du allerede er nået frem til, det giver det samme :)

Brugbart svar (0)

Svar #6
12. maj 2008 af juventuz (Slettet)

Ja det er korrekt. Hvis det er en aflevering skal du blot herefter forkorte 18/27 (let nok)

Skriv et svar til: forskrift?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.