Fysik

gammastrålling

12. maj 2008 af caj (Slettet)
heej :)

det haster så jeg håber nogle kan hjælpe

det drejer sig om opg 137 i bogen vejen til fysik c

opgaven lyder:
en patient gennemlyses med gammastrålling. patienten er 20 cm tyk og vi antager at den pågældende består af vand. Halveringstykkelsen er 100 mm
sæt intensiteten til 100%

hvor mange procent af strållingens intentitet kommer ud på den anden side af patienten?

er der en formel til at regne til ud ?

Brugbart svar (0)

Svar #1
12. maj 2008 af Daniel TA (Slettet)

Tjah, du ved at efter 10 cm er intensiteten 50% og efter yderligere 10cm må halveringstykkelse være 25%.

Brugbart svar (0)

Svar #2
14. maj 2008 af mathon

indholdet af #1
skrevet lidt anderledes:

I(x) = Io*a^x = Io*(1/2)^(x/X½)

I(x) = 100%*[(1/2)^(1/X½)]^x

I(x) = 100%*[(1/2)^(1/100)]^x

I(x) = 100%*0,993092^x.........når x måles i mm


I(200) = 100%*0,993092^200 = 25%

Skriv et svar til: gammastrålling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.