Matematik
røringspunkter! koorditnatsæt`? hjælp
12. maj 2008 af
hanzai (Slettet)
Hejsa :) mangler hjælp til følgende del af opgaven
En funktion f er bestemt ved forskriften f(x)= x^3 - 5x^2 + 6x.
Bestem nulpunkter for f.
Grafen for f har to tangenter, der er parallelle med linjen med ligningen.
Beregn koordinatsættet til røringspunktet for hver af disse to tangenter.
y = 3x .
- jeg har løst ligning ved at sige f'(x) = 3 --> solve(3x^2-10x+6x=3,x)
- Hvordan finder jeg så røringspunktet til koordinatsættet?? aner virkelig ikke hvad skal?
En funktion f er bestemt ved forskriften f(x)= x^3 - 5x^2 + 6x.
Bestem nulpunkter for f.
Grafen for f har to tangenter, der er parallelle med linjen med ligningen.
Beregn koordinatsættet til røringspunktet for hver af disse to tangenter.
y = 3x .
- jeg har løst ligning ved at sige f'(x) = 3 --> solve(3x^2-10x+6x=3,x)
- Hvordan finder jeg så røringspunktet til koordinatsættet?? aner virkelig ikke hvad skal?
Svar #1
12. maj 2008 af Sherwood (Slettet)
Så har du x-værdien. Nu skal du så bare beregne y-værdien.
Svar #4
13. maj 2008 af Romulus (Slettet)
y-værdien findes ved at sætte x-værdien ind i funktionsforskriften..
Skriv et svar til: røringspunkter! koorditnatsæt`? hjælp
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
