Matematik
differentialregning + tangent
13. maj 2008 af
Bruger slettet (Slettet)
Er der nogle der ka' hjælpe mig med følgende opgaver:
f(x)=(x+1)*e^(x)
- vis, at: f'(x)=(x+2)*e^(x)
jeg forstår ikke hvor 2-tallet kommer fra? :s
Desuden ku' det være lækkert, hvis en ku' forklare mig opgave c: http://us.uvm.dk/gymnasie/almen/eksamen/opgaver/sommer06/2006-8-2_UDEN.pdf
f(x)=(x+1)*e^(x)
- vis, at: f'(x)=(x+2)*e^(x)
jeg forstår ikke hvor 2-tallet kommer fra? :s
Desuden ku' det være lækkert, hvis en ku' forklare mig opgave c: http://us.uvm.dk/gymnasie/almen/eksamen/opgaver/sommer06/2006-8-2_UDEN.pdf
Svar #1
13. maj 2008 af Mester_Bean (Slettet)
Benyttelse af produktreglen:
f'(x)=1*e^x + (x+1)e^x = e^x+x*e^x+e^x=2*e^x+x*e^x = e^x (2+x)
hvormed det altså er vist
Sidste udregning af en faktorisering, idet e^x går op i alle led
f'(x)=1*e^x + (x+1)e^x = e^x+x*e^x+e^x=2*e^x+x*e^x = e^x (2+x)
hvormed det altså er vist
Sidste udregning af en faktorisering, idet e^x går op i alle led
Svar #2
13. maj 2008 af Mester_Bean (Slettet)
Til opgave c
1) Bestem cirklens ligning
2) Indsæt det opgivende punkt i cirklens ligning og se, om du får det samme på begge sider af lighedstegen. Hvis ja, må det betyde, at punktet ligger på cirklen
3) Brug CP som normalvektor og P som kendt punkt og opstil derefter en ligning vha a(x-x0)+b(y-yo)=0
1) Bestem cirklens ligning
2) Indsæt det opgivende punkt i cirklens ligning og se, om du får det samme på begge sider af lighedstegen. Hvis ja, må det betyde, at punktet ligger på cirklen
3) Brug CP som normalvektor og P som kendt punkt og opstil derefter en ligning vha a(x-x0)+b(y-yo)=0
Svar #3
13. maj 2008 af Bruger slettet (Slettet)
av av av .. det havde jeg nok ikk lige selv regnet ud, men tak for det :)
Skriv et svar til: differentialregning + tangent
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
