Matematik

voksende funktion?

13. maj 2008 af hadsaa (Slettet)
Hvornår er en fukntion voksende?

Skal nemlig bestemme det tal for b for funktionen f(x)=x³+bx²+3x+4 er voksende

Brugbart svar (0)

Svar #1
13. maj 2008 af mathon

...når f'(x)>0

Svar #2
13. maj 2008 af hadsaa (Slettet)

Så jeg skal løse uligheden 3x²+2bx+3>0?

Brugbart svar (0)

Svar #3
13. maj 2008 af mathon

...brug M-M_reglen...

Svar #4
13. maj 2008 af hadsaa (Slettet)

Kender desværre ikke lige reglen?

Brugbart svar (0)

Svar #5
13. maj 2008 af mathon

se
http://peecee.dk/upload/view/35313

Svar #6
13. maj 2008 af hadsaa (Slettet)

y=f(x) har M(odsat fortegn af a) M(ellem rødderne)

Brugbart svar (0)

Svar #7
13. maj 2008 af mathon

f'(x) = 3x²+2bx+3>0
hvilket kræver
d = (2b)^2-4*3*3<0 da grafen for f'(x) er en grenopadvendende parabel

(2b)^2-4*3*3<0
4b^2-4*9<0
b^2-9<0

b^2<3^2
|b|<3
hvoraf

-3<b<3


Svar #8
13. maj 2008 af hadsaa (Slettet)

tak :D

Skriv et svar til: voksende funktion?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.