Matematik
Skæringspunkt og parameterf..
13. maj 2008 af
ac.flem (Slettet)
En plan a er givet ved ligningen
x-2y+2z=34.
Bestem enm paramteer fremstilling til den linie l, der står vikelret på a, og som går gennem punktet P(5,1,2).
--> har bestemt parameterfremstillingen til
(x y z) = (5 1 2) + t(1 -2 2)
Men nu skal man bestemme koordinatsættet til skæringspunktet mellem l og a.. Hvordan går man det?
x-2y+2z=34.
Bestem enm paramteer fremstilling til den linie l, der står vikelret på a, og som går gennem punktet P(5,1,2).
--> har bestemt parameterfremstillingen til
(x y z) = (5 1 2) + t(1 -2 2)
Men nu skal man bestemme koordinatsættet til skæringspunktet mellem l og a.. Hvordan går man det?
Svar #1
13. maj 2008 af Daniel TA (Slettet)
Du indsætter linien l i planen.
(5+t)-2(1-2t)+2(2+2t)=34
Så finder du t, og indsætter den værdi i din parameterfremstilling og du har punktet
(5+t)-2(1-2t)+2(2+2t)=34
Så finder du t, og indsætter den værdi i din parameterfremstilling og du har punktet
Skriv et svar til: Skæringspunkt og parameterf..
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
