Matematik

Mat: Skr. eks. HF-B

14. maj 2008 af allan_sim
Kortfattede resultater for dagens eksamen i HF-B. Der tages forbehold for regnefejl, trykfejl og søvnige perioder...

Opg. 1
a) f(x)=2900x+165200 hvor x er antal måneder efter april 2005 og f(x) er antal ledige.

Opg. 2
a) x=1/3 v x=1

Opg. 3
a) x^2-4y^2 og 3b^2

Opg. 4
a) F(x)=-x^3+3x^2 og arealet er 4

Opg. 5
a) f'(x)=0 når x=2 og f'(x)=1 når x=4

Opg. 6
a) a=0,5833 og b=-14,63
b) Modellen forudsiger 5819 sekunder, mens den faktiske rekord er 6840. Det kan skyldes, at modellen ikke er beregnet til langdistancer.

Opg. 7
a) T(3,1)
b) P(1,5) og Q(4,2)
c) 4,5

Opg. 8
a) y=5x-5

Opg. 9
a) |AC|=283,1
b) 50,3

Opg. 10
a) 15 er startmængden af amfetamin, mens 0,84 er fremskrivningsfaktoren svarende til et fald på 16% pr. time.
b) Mængden er 10,6 efter 2 timer. Halveringstiden er 3,98
c) f'(3)=-1,55. Det fortæller, at amfetaminmængden aftager med 1,55 mg pr. time efter 3 timer i kroppen.

Opg. 11
a) x=0 v x=2 v x=4
b) Aftagende i ]-oo;0] og [2;4] og voksende i [0;2] og [4;oo[

Opg. 12
a) a=-2,12 og b=23059

Brugbart svar (0)

Svar #1
14. maj 2008 af rosiette (Slettet)

Kan det lade sig gøre at få at vide hvordan du lavede nr 12???

Brugbart svar (0)

Svar #2
14. maj 2008 af pyraz (Slettet)

a = (ln(y2)- ln(y1))/ (ln(x2)- ln x1))
Koordinater (15;75)
og koordinat nr. 2 15*1,2= 18 og 75*0,68 = 51
Også er det bare at putte ind i formler.

Brugbart svar (0)

Svar #3
14. maj 2008 af rosiette (Slettet)

Taak :-)

Brugbart svar (0)

Svar #4
14. maj 2008 af rosiette (Slettet)

aj jeg fik dem opløftet istedet for :-( surt show *G*

Brugbart svar (0)

Svar #5
14. maj 2008 af nour daoud (Slettet)

jeg tror jeg vil få 12, det håber jeg i hver falde

Svar #6
16. maj 2008 af allan_sim

Trykfejl i opgave 1 og 8:

Opg. 1: y=-2900x+165200

Opg. 8: y=5x-4

Brugbart svar (0)

Svar #7
17. maj 2008 af Hoys (Slettet)

# 0 -

Alle tiders, at du opretter sådan en tråd. Tak for det! (=

Brugbart svar (0)

Svar #8
21. maj 2008 af guldimund (Slettet)

Tak for hjælpen

:-)

Brugbart svar (0)

Svar #9
19. november 2008 af dimm (Slettet)

Jeg ved det er længe siden denne er blevet postet, men nu har jeg siddet og hygget mig lidt ved at regne opgavesættet selv :) Jeg kan så ikke helt lurer hvordan I får svaret i opg.5?

f'(x)=0 når x=2 og f'(x)=1 når x=4

Er der en formel til dette eller aflæses det simpelthen på grafen?

Link til opgaven: http://www.uvm.dk/~/media/Files/Udd/Gym/PDF08/Eksamen/Opgaver/080514_opgave_HFE_081_matB.ashx


Svar #10
19. november 2008 af allan_sim

#9.

Det aflæses.


Brugbart svar (0)

Svar #11
02. februar 2011 af Silahm (Slettet)

Hvad er mellemregningerne til opg. 9?


Brugbart svar (0)

Svar #12
07. marts 2016 af FatimaAl (Slettet)

Hvordan lavede du opgave 8? :)


Brugbart svar (0)

Svar #13
07. marts 2016 af Soeffi

#12 Hvordan lavede du opgave 8? :)

Tænker du på...?:


Brugbart svar (0)

Svar #14
07. marts 2016 af FatimaAl (Slettet)

Tænkte på hvordan man regner opgaven ud? jeg har nemlig fået reasultatet til y=5x-4 men ved bare ikke om det er rigtig. 


Brugbart svar (0)

Svar #15
07. marts 2016 af Soeffi

#14 Tænkte på hvordan man regner opgaven ud? jeg har nemlig fået reasultatet til y=5x-4 men ved bare ikke om det er rigtig. 

Hvordan regner du den ud?


Brugbart svar (0)

Svar #16
07. marts 2016 af Soeffi

Jeg får det samme...


Skriv et svar til: Mat: Skr. eks. HF-B

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.