Matematik

kegle - champagne glas

14. maj 2008 af GryFalck (Slettet)
Jeg sidder og skal lave en opgave om et champagne glas. (keglestub)

stilken er 8 cm.
selve glasset er 9 cm højt
S = 2cm
s = 1cm

Jeg skal finde ud af hvor mange centimeter champagnen går op, hvis man skænker halvdelen af massefylden op

og hvad massefylden er på, hvis man skænker halvt op i glasset. (4,5 cm)

hjææælp, haster ._.

Brugbart svar (0)

Svar #1
14. maj 2008 af Peden (Slettet)

Der findes en formel for volumen af en keglestub, prøv at bruge den.

Svar #2
14. maj 2008 af GryFalck (Slettet)

volume? Rumfang?
Jeg skulle gerne finde ud af hvordan jeg regner det..udenfor keglen. agtigt.

Det er ret besværligt, og jeg er på nippet til at give op.

Brugbart svar (0)

Svar #3
14. maj 2008 af mathon

hvad er S og s?

hvordan skulle denne sætning

"hvor mange centimeter champagnen går op, hvis man skænker halvdelen af massefylden op"

have været udformet?

Brugbart svar (0)

Svar #4
14. maj 2008 af mathon

V = (1/3)*h*pi*(R^2+r^2+R*r)

hvor
r er radius i den mindste cirkel
R er radius i den størstecirkel
h er keglestubbens højde

dvs.
V = (1/3)*9*pi*(R^2+r^2+R*r), når alle mål er i cm

Brugbart svar (0)

Svar #5
14. maj 2008 af mathon

hvis R = 2 cm og r = 1 cm

gælder
V = (1/3)*9*pi*(2^2+1^2+2*1) = 21*pi

hvis glasset kun er halvt fyldt
gælder

h
S(pi*((x/9)+1)^2)dx = 10,5*pi, hvoraf
0

h
S((pi/81)*((x+9)^2)dx = 10,5*pi
0

hvoraf h bergnes

Brugbart svar (0)

Svar #6
14. maj 2008 af mathon

detaljeberegning
se
http://peecee.dk/upload/view/114096

Brugbart svar (0)

Svar #7
15. maj 2008 af mathon

...som kommentar til formlen i #4

se evt.
http://peecee.dk/upload/view/114157

Svar #8
18. maj 2008 af GryFalck (Slettet)

Hvilken af disse formler er den der beregner hvor mange centimeter champagnen går op, hvis man skænker halvdelen af massefylden op ?

Og hvilken er den der beregner hvad massefylden er på, hvis man skænker halvt op i glasset?

Jeg er meget forvirret :l

Tak fordi i har været så hjælpsomme

Brugbart svar (0)

Svar #9
18. maj 2008 af mathon

hvor mange centimeter champagnen når op, hvis man skænker glasset halvt fyldt

http://peecee.dk/upload/view/114096

Brugbart svar (0)

Svar #10
18. maj 2008 af mathon

...lær dig at skelne mellem rumfang og massefylde!!!:-)

Svar #11
19. maj 2008 af GryFalck (Slettet)

orh, ja.
Hvad så når jeg skal finde ud af hvor mange centimeter champagnen går op, hvis man skænker halvdelen af massefylden op?

Det matematik jeg skal lave er på 10 klasse niveau :l

Svar #12
19. maj 2008 af GryFalck (Slettet)

efter at have kigget på det i flere timer giver jeg op.
Det er alt alt for kompliceret for mig :l

Overvejer om jeg kan gøre det anderledes? Om det ville være nemmere hvis jeg brugte et cocktail glas?
så det var en kegle, i stedet for en keglestub?

For alt det med x-akser og..ja. Det er meget indviklet for mig :/

Svar #13
20. maj 2008 af GryFalck (Slettet)

Er der nogen der måske kan guide mig igennem den her: http://peecee.dk/upload/view/114096

?

Skriv et svar til: kegle - champagne glas

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.