Matematik

Skr. Eks. Mat A - Facitliste

14. maj 2008 af blackduck (Slettet)
Her kommer et ydmygt forsøg på en facitliste til dagens eksamen i matematik på A-niveau, stx. Hvis i ikke er enige, må i meget gerne rette det.

Uden Hjælp (har dem ikke på papir, skrevet fra hukommelsen. Kan desværre ikke huske opgaven med monotoniundersøgelsen)

1: t=7
2: Brøken forkortes med 1/m
3: -
4: ln(2)
5: 50

Med Hjælp:

6.a) 56,44
6.b) |BD|=8,602 og |AC|=6,210
7.a) 7(x-1)^2+11(y-3)^2-6(z+6)^2=0 <=> 7x+11y-6z-76=0
7.b) 9,2745
8.a) 2x^5 + ln x + 23
9.a) 0,32*x + 46
9.b) år 2012
10.a) 7,599%
11.a) 3x-2
11.b) Q(1,5 ; 2,75)
12.a) Q1=81,5 M=89,5 Q3=99,5
12.b) - (Der er større spredning dybere i havet)
13.a) 1,5
13.b) k=7/3
14.a) Logitisk differentialligning med c=59/99
14.b) 313,8 (Bilmarket er stort set mættet)
15.a) 1,427 kg
15.b) Numerisk aprox af TI-89: 5,21949*0,009932^(0,958582)^t
16.a) 0,0004*P(t)*(2600-P(t))
17.b) l er en tangent til K.

Jeg har ikke den ene af de valgfrie opgaver (17.a) og kan ikke huske den ene af opgaverne uden hjælpemidler. Og lige for at undgå misforståelser, jeg er ikke ude på at få mit sæt rettet. Jeg plejer at kunne lave eksamenssættene mere eller mindre fejlfrie, og håber reelt at ovenstående kan bruges (som udgangspunkt) til en facitliste.

Brugbart svar (0)

Svar #1
14. maj 2008 af Jonas88 (Slettet)

Jeg har fået det samme som dig hele vejen igennem :)

12b var jeg godt nok i tvivl om, hvor meget man skulle kommentere...

Brugbart svar (0)

Svar #2
14. maj 2008 af Jonas88 (Slettet)

Jeg har fået noget andet i 7a: 7x+y+2z+2=0 ;)

Brugbart svar (0)

Svar #3
14. maj 2008 af mathjælp (Slettet)

her er mine kommentarer.

i 3 fik jeg: stigende - topp. 0 - aftagende - topp. 2 - stigende, mener jeg nok.

i 7a har jeg fået noget andet, men jeg har sikkert keglet rundt i den. er notorisk dårlig til vektorer, af en eller anden grund og sad og fumlede med bog samt gamle afleveringer.

8a har jeg fucket op. fik byttet rundt på x og y.

10a: hvordan har du løst den? jeg brugte renteformlen og fik ca. det samme, dog passer decimalerne vist ikke helt.

12a: jeg ved ikke med jer, men vi plejer altid at angive kvartilsættet i intervaller, fx 80-90 cm. det gav dog ikke mening i næste opg., så jeg aflæste også den eksakte værdi, fik ca. det samme som dig.

14a jeg fik 13/22 ~ 0,59 dvs. næsten det samme som dig.

15a den fuckede jeg op! nok en indtastningsfejl

15b hmm? jeg har bare tage exp på begge sider... vidste at den opg. var for let til at være sand!

16a sammen, skrev dog bare P i stedet for P(t)
17a - nogen, der har lavet den? hvad fik I x til?

Brugbart svar (0)

Svar #4
14. maj 2008 af mathjælp (Slettet)

#2 jeg fik det samme som dig.

hvordan løste i 14a? endte I ikke med en formel 198 +198c = 315? hvis den løses fås c =13/22.

Brugbart svar (0)

Svar #5
14. maj 2008 af Jonas88 (Slettet)

14a løste jeg med "deSolve" hvor y(0)=198

Brugbart svar (0)

Svar #6
14. maj 2008 af Jonas88 (Slettet)

Opg. 3 er jeg også enig i :)

Brugbart svar (0)

Svar #7
14. maj 2008 af mathjælp (Slettet)

#5 hvad tastede du helt præcist? jeg vil gerne prøve selv :)

Brugbart svar (0)

Svar #8
14. maj 2008 af Ditte_boisen (Slettet)

Jeg synes godt nok tiden var meget knap!!! Havde jeg en time mere ville det være perfekt...

Brugbart svar (0)

Svar #9
14. maj 2008 af Da-ted (Slettet)

Jeg var færdig næsten 1½ time før.. Eksamen er jo en prøve i hvorledes folk klarer sig under pres, så ville være lidt mærkværdigt, hvis vi havde 6 timer til sølle 18 opgaver, i mine øjne altså

Brugbart svar (0)

Svar #10
14. maj 2008 af mathjælp (Slettet)

jeg synes ikke mangel på tid var så slemt, og jeg lavede endda en del af opgaverne i "hånden" selvom jeg sagten kunne bruge cas. men det er egentlig også dumt :)

Brugbart svar (0)

Svar #11
14. maj 2008 af Jonas88 (Slettet)

#7 Du går ind i "catalog" og finder funktionen "deSolve". I indtastningslinjen skriver du:

deSolve(y'=0,0004*y*(315-y) and y(0)=198,t,y)

Så skulle den gerne smide y ud, som du så kan omskrive, hvis det er det du har lyst til ;)

Svar #12
14. maj 2008 af blackduck (Slettet)

Jeg har formegentlig regnet normalvektoren forkert i opgave 7.a. Har desværre ikke sættet. Opgave 3 uden hjælpemidler er så vidt jeg husker korrekt i #1. Jeg kom til at skrive en forkert brøk til 14.a) herinde, svaret er 13/22 som flere har skrevet.

OPDATERING:

1: t=7
2: Brøken forkortes med 1/m
3: stigende fra ]-uend;0], aftagende fra [0;2] stigende fra [2;uend[
4: ln(2)
5: 50

Med Hjælp:

6.a) 56,44
6.b) |BD|=8,602 og |AC|=6,210
7.a) Her må jeg vist bøje mig, har regnet krydsproduktet fejl. Svaret syntes at være 7x+y+2z+2=0
7.b) 9,2745
8.a) 2x^5 + ln x + 23
9.a) 0,32*x + 46
9.b) år 2012
10.a) 7,599%
11.a) 3x-2
11.b) Q(1,5 ; 2,75)
12.a) Q1=81,5 M=89,5 Q3=99,5
12.b) - (Der er større spredning dybere i havet)
13.a) 1,5
13.b) k=7/3
14.a) Logitisk differentialligning med c=13/22
14.b) 313,8 (Bilmarket er stort set mættet)
15.a) 1,427 kg
15.b) Numerisk aprox af TI-89: 5,21949*0,009932^(0,958582)^t
16.a) 0,0004*P(t)*(2600-P(t))
17.b) l er en tangent til K. .

Svar #13
14. maj 2008 af blackduck (Slettet)

#3

Jeg går også ud fra at det er helt legalt at tage e^(x) på begge sidder. Det skrev jeg også som en første mulighed, og svarede så at lommeregneren gav den nummeriske approksimation som jeg har skrevet. Men det er meget muligt at man blot fisker efter, at du kender den omvendte funktion af ln(x).

Brugbart svar (0)

Svar #14
14. maj 2008 af Jonas88 (Slettet)

#12 I opg. 3 vil jeg lave intervallerne åbne. Som du har skrevet det tilhører 0 og 2 to intervaller.

Brugbart svar (0)

Svar #15
14. maj 2008 af mathjælp (Slettet)

jeg har sættet. opg. 7a:
a = [-2,4,5] og b = [1,-3,-2] og punktet P(1,3,-6). "Bestemt en ligning for den plan alpha, der er udspændt af vektor a og b, og som indeholder P."

Brugbart svar (0)

Svar #16
14. maj 2008 af Mirella (Slettet)

Hej :)

Er der nogen der kan fortælle mig hvordan de har løst opgave 17b ?
fordi jeg fik det til at L er ikke en tangent til K. ved at bruge afstandsformlen fra et linie til et punkt. :s ..

Mirella.

Brugbart svar (0)

Svar #17
14. maj 2008 af Mirella (Slettet)

#2 .
Jeg har fået det samme som dig ;).

Svar #18
14. maj 2008 af blackduck (Slettet)

#14

Det er vist et definitionsspørgsmål. I bøgerne fra Trip er monotonisætningen formuleret således, at 0 og 2 skal tilhøre begge intervaller. Hvis det er anderledes i anden litteratur er der sikkert valgfrihed.

#15

Så kan jeg da lige bekræfte at svaret i #12, 7.a) er korrekt. Må have læst forkert til prøven.

Brugbart svar (0)

Svar #19
14. maj 2008 af mathjælp (Slettet)

#11 tak, jeg havde skrevet y,x i stedet for t,y.

#13 ja, men det virker bare for simpelt. jeg overvejede om det var et trickspørgsmål, så det kan godt passe at man skal forkorte det ved lommeregneren. under alle omstændigheder fik jeg M(30) til at være 0,003, så den har jeg helt sikkert lavet forkert :)

Svar #20
14. maj 2008 af blackduck (Slettet)

#19

Det er i så fald ikke den kylling der bliver nemmest at få en god sted ud af ;)

Forrige 1 2 Næste

Der er 26 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.