Studievejledning

Ændring af eksamen?

14. maj 2008 af A Troglodytes (Slettet)
Er der nogen, der ved, om det er muligt at ændre en af sine eksamener?

Dette spørgsmål stiller jeg dog under nogle specielle omstændigheder: Sidste år (jeg går nu i 2.g) var jeg til eksamen i Fysik C, som jeg dog senere hen har valgt at opgradere til et B-niveau til 3.g. Derfor er min eksamen fra sidste år ikke længere gyldig, og jeg skal altså have en ekstra eksamen enten i år eller næste år.

Samtidig vil jeg utroligt gerne til eksamen i mediefag B, og jeg har derfor skrevet til den ansvarlige for eksamensplanen på vores skole med ønsket om at komme op i mediefag B i år.
Hun svarede tilbage, at det er rigtigt, at jeg skal have en ekstra eksamen, men at denne vil blive tysk B, da (citat) "det er det næste på listen". Hun skriver yderligere, at Ministeriet følger en bestemt procedure, som skolen ikke har indflydelse på.

Synes I udfra ovenstående oplysninger, at det lyder realistisk, at jeg kan undgå at komme op i tysk (som i øvrigt er det fag jeg ALLERhelst vil undgå) og i stedet komme op i mediefag?
Jeg har jo ikke i sinde at ændre på den oprindelige eksamensplan. Er det evt. muligt at kontakte Ministeriet?

Jeg har kigget lidt på Undervisningsministeriets hjemmeside og læst lidt i nogle bekendtgørelser men kan ikke umiddelbart finde noget relevant information.
Så jeg spørger jer efter erfaringer med lignende (også selvom, det er noget I har hørt fra en vens vens ven), eller om der er nogen der har været mere heldige med at finde noget på Ministeriets side.

Brugbart svar (0)

Svar #1
14. maj 2008 af Occulta (Slettet)

Jeg har aldrig nogensinde hørt om, at nogen kunne få ændret deres eksamensplan pga. personlige ønsker om bestemte fag. Aldrig. Så jeg synes egentlig, du hellere skal bruge dit krudt på at gå i gang med at forberede din tyskeksamen - det er vist bedre brugt dér.

Svar #2
14. maj 2008 af A Troglodytes (Slettet)

Har du (eller andre?) hørt, om det er muligt at få nogle ekstra eksamener i 2.g? Ligesom at folk med for meget fravær kommer op i "særlige vilkår" er det vel ikke umuligt at forestille sig, at jeg både kommer op i tysk og mediefag plus de eksamener, der i forvejen var planlagt (som i øvrigt er mat B, mundtlig og skriftlig) - så skal det selvfølgelig være i stedet for en eksamen næste år, så jeg stadig kun har 10 eksamener. Jeg ved i hvert fald, at mediefag er det næste fag på listen. Lyder det realistisk?

Brugbart svar (0)

Svar #3
14. maj 2008 af mikeh (Slettet)

du kan intet gøre ved det.. og tro mig ministeriet hører ikke på hvad du siger..

Brugbart svar (0)

Svar #4
15. maj 2008 af Romulus

Jeg vil også mene, at løbet er kørt - du kan på ingen måder få lov at ændre på eksamensplanen pga. personlige ønsker. Der ville jo gå inflation i det, og samtidig er der vel en grund til, at det er lodtrækning..

Brugbart svar (0)

Svar #5
15. maj 2008 af blackduck

#2

Al spekulation af den art i særlige vilkår er ikke tilladt, og da du allerede har meldt ud at du ønsker eksamen i mediefag kan din skole nok godt gennemskue dig. Men du kan jo altid melde dig som selvstuderende hvis det betyder meget for dig.

Svar #6
15. maj 2008 af A Troglodytes (Slettet)

Tak for jeres svar - I har sikkert ret de fleste af jer, at man ikke kan få ændret sin eksamen pga. personlige ønsker.

MEN!

Det viste sig til gengæld, at den ansvarlige for eksamensplanlægningen havde set forkert på den omtalte liste: Det var ikke tysk men rent faktisk mediefag, der var det næste fag på listen!

Derfor skal jeg alligevel op i mediefag!!!
:-) :-) :-)

Brugbart svar (0)

Svar #7
15. maj 2008 af Romulus

SÅ sluttede det alligevel som et eventyr :-)

Brugbart svar (0)

Svar #8
15. maj 2008 af o1-studie (Slettet)

Tillykke Mathias ;D

Skriv et svar til: Ændring af eksamen?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.