Matematik

Halveringskonstant

14. maj 2008 af hjælpmigplease (Slettet)
Hej, jeg skal finde halveringskonstansen ved en eksponentiel aftagende funktion givet ved:

F(t) = 100 * e^-0,2*t.

jeg kan virkelig ikke se mig ud af det ..

T(1/2) = ln(1/2) / ln(a) .. men kan ikke komme frem til mit a ..

hvis jeg tager ln på hvert led får jeg ..

ln(100) * ln(e^-0,2*t)
så kan jeg "rykke" -0,2*t ned foran ln(e)..

ln(100) * -0,2*t * ln(e) <-- går det ikke ud med hinanden :S ..

hvis det overhoved er rigtigt hvad jeg har gjort, ved jeg ikke hvad jeg skal gøre nu, hvis det er forkert alt sammen, så må i meget gerne guide mig lidt igennem opgaven (:

Svar #1
14. maj 2008 af hjælpmigplease (Slettet)

har også lige denne her opgave i gerne må hjælpe med:


Bestem nulpunkter for funktionen f(x)= x^3 - 12x...

Brugbart svar (0)

Svar #2
14. maj 2008 af mathon

se
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=471857


nulpunkter for funktionen f(x) = x^3 - 12x = x(x^2-12) = x(x^2-sqr(12)^2) =
x(x+sqr(12)(x-sqr(12)) = x(x+2sqr(3)(x-2sqr(3))

f(x) = x(x+2sqr(3)(x-2sqr(3))

brug nul-reglen ...

Svar #3
14. maj 2008 af hjælpmigplease (Slettet)

hmm .. ehh :S forstår intet af linket, jeg hentede den der fil om eksponentiel udvikling, men forstår VIRkelig ikke hvad det nyttede? ..forstår heller ikke din forklaring af anden opgave.. kunne være rart hvis du ville forklarer bare lidt fra trin til trin . og kender ikke nul-reglen...

- og please en eller anden hjælp mig med den første opgave jeg skrev ind :(

Brugbart svar (0)

Svar #4
14. maj 2008 af mathon

f(t) = 100 * e^(-0,2*t)

beregning af halveringskonstanten:
50 = 100*e^(-0,2*T½)
(1/2) = e^(-0,2*T½)

ln(1/2) = -0,2*T½
-ln(2) = -0,2*T½
ln(2) = 0,2*T½

T½ = ln(2)/0,2 = 5ln(2)



f(x) = x(x+2sqr(3)(x-2sqr(3))

x(x+2sqr(3))(x-2sqr(3)) = 0
for
x€{-2sqr(3),0,2sqr(3)}

Svar #5
14. maj 2008 af hjælpmigplease (Slettet)

super mange tak, hjalp meget på forståelsen, men hvor får du 50 fra her:

f(t) = 100 * e^(-0,2*t)

beregning af halveringskonstanten:
((((((((((50))))))))))) = 100*e^(-0,2*T½)
(1/2) = e^(-0,2*T½)


Brugbart svar (0)

Svar #6
14. maj 2008 af mathon

f(0) = 100
f(T½) = 50

Skriv et svar til: Halveringskonstant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.