Dansk

spørgsmål angående stx..

17. maj 2008 af Solsikke Ronja (Slettet)
Jeg skal på stx efter sommer..Jeg er lidt nervøs for hvad der skal ske, og hvordan deres prøver/prøveforløb er lagt..er der nogle der kan fortælle mig om 1.g

Brugbart svar (0)

Svar #1
17. maj 2008 af Sherwood (Slettet)

Det kan jeg godt, men hvad vil du gerne vide?

Det hele starter meget roligt op, hvor man lige lærer alle fra klassen at kende. Efter ca. 2 uger begynder man så småt at arbejde. Her bliver man især klar over, at lektierne kræver lidt mere tid, end da man gik i folkeskolen (jeg brugte 0 min, hvilket steg til 30 min.). Ellers er der jo nogle grundforløb, man skal igennem. NV, AT og AP som alle er tværfaglige forløb, hvor man lærer en hel masse. Der er ikke noget at være bange for, 1g er barnemad. :-)

Brugbart svar (0)

Svar #2
17. maj 2008 af pianoforte (Slettet)

ja, tag det helt med ro og lad dig ikke gå på af at nogle siger at det er SINDSSYGT hårdt... det er en overdrivelse .. tag det helt som det kommer ...

Brugbart svar (0)

Svar #3
17. maj 2008 af DennisDeH (Slettet)

Det samme kan siges for HTX, vores grundforløb er næsten det samme.

Første skoledag starter man med at blive fordelt ind i klasserne og få noget praktisk information. Herefter går der nok ikke mange dage før du kommer højest sandsynligvis på introtur for at blive rystet sammen med dine nye kammerater, hvilket er en mega fed tur. I vores tilfælde sad vi og drak øl foran bålet med lærerne :D

Og som den kære Sherwood siger, så begynder det først rigtigt efter ca. 2 uger. Du får gradvist mere lektier for, men det i arbejder med er mest det grundlæggende C-niveau og 9./10. klassestof; alle skal køres op på samme niveau!

Når der så er ved at være jul, så skal du et eller andet på STX som vi ikke gør på HTX :p.. Os tekniske gymnasieelever går til portfolioeksamen ligesom handelsgymnasiet. Sherwood eller en anden kan lige uddybe hvad de almindelige gymnasieelever gør.

Lige før jul, en af de sidste dage før ferien, afleverer du så dit valg af studieretning, og efter jul kommer du i en ny klasse.
Derefter kører den derudaf med de fag du nu har valgt indtil du skal til eksamen til sommer.

--
Angående prøver og prøveforlæb, så vil du nok komme til terminsprøve ihvertfald 2 gange gennem 1.g. Som Sherwood også siger, så har i noget "NV", "AP", "AT", som jeg ikke aner hvad er! Min uddannelse er af natur tværfaglig or projektarbejdeorienteret, så vi har ikke brug for den slags noller.

Brugbart svar (0)

Svar #4
17. maj 2008 af klotte (Slettet)

Læs en bog om studieteknik i ferien og start med at lave og bruge noter.
Så er det sjovt og nemt fordi du altid er forberedt.
Den største fælde for gymnasieelever er når de har lyst til en hel masse andet og ikke kan nå alt på en gang. Det kræver at man ikke har totalt kaos i sit liv.
Lad være med at bekymre dig på forhånd.Med lidt planlægning og struktur undgår du alt stess og så er det faktisk sjovt nok :)

Brugbart svar (0)

Svar #5
17. maj 2008 af Sherwood (Slettet)

Omkring jul vælger man på STX også blot den endelige studieretning. Herefter går man blot på juleferie, vi skal ikke til nogen portfolioeksamen - dog er man til prøve i både NV og AP, men de er ret nemme, så dem er der ingen grund til at bekymre sig om. Hele skoleåret afsluttes med 1-2 eksaminer og 2-3 årsprøver alt efter mængden af eksamener. Jeg var oppe i eksamen i biologi, samt årsprøver i skriftlig dansk og matematik, desuden en mundtlige årsprøve i dansk.

#3
NV - Naturvidenskabeligt grundforløb; et tværfagligt forløb mellem fagene, på mit gymnasium, fysik, biologi og naturgeografi. Denne afsluttes med at skrive en journal og herefter en forsvarelse af denne mundtligt.

AP - Almen sprogforståelse; Endnu et tværfagligt forløb denne gang imellem de sproglige fag - dansk, engelsk og latin. Både AP og latin afsluttes med en prøve.

AT - Almen studieforberedelse er det største fag på STX. Det består af enkelte forløb på en uges varighed gennem alle 3 år. Man har ca. 4 forløb om året, og disse udmunder alle i en fremlæggelse, rapport eller (års)prøve. De deltagene fag er meget blandet, men der vil som regel altid være deltagelse fra mindst et fag af de tre hovedområder - naturvidenskab, humaniora og samfundsvidenskab.

Skriv et svar til: spørgsmål angående stx..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.