Matematik

Bestem a i potensfunktion

17. maj 2008 af theghostofyou (Slettet)
For ethvert tal a er en potensfunktion f givet ved:
f(x)=x^a , x > 0

Bestem a, når det oplyses, at f(2x)=5*f(x)

Brugbart svar (0)

Svar #1
17. maj 2008 af Liv1988 (Slettet)

http://ga.randers-hf-vuc.dk/matlex/funktioner.html#potregner

Brugbart svar (0)

Svar #2
17. maj 2008 af dnadan (Slettet)

Løs:
f(2x)=5*f(x)
<=>
(2x)^a=5*x^a

Brugbart svar (0)

Svar #3
17. maj 2008 af mathon

(2x)^a = 5*x^a

((2x)^a)/(x^a) = 5

man dividerer to potenser med SAMME eksponent ved at beholde eksponenten og dividere eksponenterne

((2x)/x)^a = 5 .......

Brugbart svar (0)

Svar #4
17. maj 2008 af mathon

ved at beholde eksponenten og dividere rødderne!!!

Brugbart svar (0)

Svar #5
17. maj 2008 af mathon

a^x er en potens

a kaldes roden
x kaldes (potens)eksponenten

Svar #6
18. maj 2008 af theghostofyou (Slettet)

Okay, tusind tak for hjælpen. :)

Skriv et svar til: Bestem a i potensfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.